BAKT TORSK I PERSILLESMØR MED RUSTIKK POTET- OG BØNNESALAT

Bakt torsk i persillesmør med potetsalat

Torsk er en favoritt hos både store og små. Og det er nok fordi den er mild i smaken, lett tilgjengelig og lett å tilberede. Jeg synes torsken blir enda bedre når du tilsetter litt ekstra smak, for eksempel ved å bake den i urtesmør. Denne gangen har jeg dekket den med persillesmør, før jeg satte den i ovnen. Og serverer du denne torsken med en lun potet- og bønnesalat, så har du straks et herremåltid for hele familien!

Visste du forresten at kalde poteter gir mindre blodsukkerstigning, og også mindre kalorier (enn ved å spise de varme)? Grunnen til det er at stivelsen blir mer som et fiber når poteten avkjøles, og brytes ikke ned i tarmen på samme måte. Og beholder du potetskallet på, tilfører du i tillegg kroppen flere gode næringsstoffer – som C-vitamin, kalium, jern og sink.

 

Bakt torsk i persillesmør med potetsalat

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

POTET- OG BØNNESALAT:
8-10 middels store poteter, skrubbet og vasket
Ca. 300 g aspargesbønner
2-3 ss hakket løk/salatløk, smak deg fram
2 ss bladpersille, finhakket

VINAIGRETTE:
1 ts sennep (gjerne Dijon)
2 ts nøtteeddik (evt. hvitvinseddik)
2 ss olivenolje
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1/2 liten sitron, presset
1 ts honning

BAKT TORSK:
4 skiver bacon
4 torskefileter
Grovsalt
Salt og pepper

PERSILLESMØR:
50 g smør, smeltet
3 ss bladpersille, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
1/2 liten sitron, presset

 

SLIK GJØR DU:

POTET- OG BØNNESALAT:
Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 15 min (litt avhengig av størrelsen).
PS! Deler du potetene i to, går det fortere…
Kutt bort endene fra aspargesbønnene, og deretter i biter, ca. 2 cm.
Kok bønnene møre i lettsaltet vann (6-8 min), og slå av vannet.
Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten.
Vend til slutt alt forsiktig sammen i en stor bolle.
Smak til med salt og pepper.

BAKT TORSK:
Sett stekeovnen på 170 grader.
Strø godt med grovsalt over torskefiletene, og la de hvile på kjøkkenbenken til ovnen er varm.
Stek baconet sprøtt, la det renne fra seg på et kjøkkenpapir, og klipp det i biter.
Bland sammen alle ingrediensene til urtesmøret.
Skyll av saltet, klapp filetene tørre med kjøkkenpapir, og legg de i en smurt, ildfast form.
Krydre med salt og pepper, og fordel persillesmør og bacon over filetene.
Bak i ovnen i ca. 12 -15 minutter, til torsken er ferdig (det ser du ved at den lett deler seg i flak).
Server straks med lun og rustikk potet- og bønnesalat – og hell for all del det smeltede persillesmøret som ligger igjen i formen over torsken!

 

Bakt torsk i persillesmør med potetsalat

 

PRØV OGSÅ SITRON- OG HVITLØKSMARINERT TORSK MED QUINOTTO!

 

 FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen