Når julen nærmer seg, fylles hjemmet med duften av krydder, appelsin og søte fristelser. Brente mandler er en klassiker, men hva med å prøve en smakfull – og sunnere – vri?
Disse mandlene er søtet med Sukrin gold, som gir den samme deilige karamellsmaken som brunt sukker – uten de raske blodsukkersvingningene! I tillegg så må det jo nevnes at mandler er fulle av næring. De er rike på sunt fett, proteiner og fiber, som kan hjelpe til å holde energien oppe i førjulsstria. Og med varm kanel, sprø mandler og den friske smaken av appelsinzest, så blir dette en julefavoritt du kan kose deg med gjennom hele adventstiden!
*Sukrin er et naturlig søtningsmiddel som du får kjøpt i de store butikkjedene og på helsekosten.
DU TRENGER:
(Gir 1 stor krukke)
200 g mandler, usaltede
25 g smør, smeltet
3 ss Sukrin gold, evt. brunt sukker
1,5-2 ts kanel
1 appelsin (økologisk), finhakket zest*
Flaksalt
*Zest er det ytterste orange skallet på appelsinen. Riv det med et zestjern, eller bruk en grønnsakskreller og skrell av så tynt som mulig. PS! Unngå så mye som mulig å få med det hvite under, det gir en bitter smak.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Fordel mandlene utover, og rist de i ovnen i ca. 7-8 min.
Smelt smør i en liten kjele, og visp inn sukrin gold og kanel (til det også smelter).
Ha mandlene over i kjelen, bruk en slikkepott og vend det godt rundt.
Pass på at alle alle sider blir dekket av blandingen.
Strø over flaksalt, og stek i ca. 10-12 minutter, til nøttene begynner å bli gylne.
Ta ut brettet, vend godt rundt, fordel så nøttene utover (så de ikke sitter sammen).
Sett på grillen, og la de stå i 1-2 min. NB! Pass på at de ikke brenner seg!
La de avkjøle seg på kjøkkenbenken, før du heller de over i tette glass.
PRØV OGSÅ NATURLIG SØTE & SPRØ SPELTPEPPERKAKER TIL JUL!
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR EN MAGISK OG STRÅLENDE JUL.
BON APPÉTIT!