Jeg får aldri nok av gode fiskeoppskrifter, og spesielt ikke når den er så enkel som denne! Bakt torsk med urtesmør smaker helt nydelig sammen med søte cherrytomater og sunn blomkålris.
Bruk det du har av krydderurter, så lenge det tilsvarer 4 spiseskjeer finhakkede krydderurter til sammen. Jeg var så heldig å finne en variasjon av cherrytomater, men denne retten blir selvfølgelig like god med røde, vanlige cherrytomater også!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 ss olivenolje til steking
500 g cherrytomater
1 dl vann + 1 ts grønnsaksbuljong*
1/2 ts pepper
1/2 ts sukker
50 g smør
4 ss krydderurter, finhakket (f.eks. basilikum, koriander, persille, gressløk)
4 torskefileter (gjerne rygg)
1 presset økologisk sitron + 1 ts finhakket sitronzest**
Salt og pepper etter smak
BLOMKÅLRIS:
1 stor blomkål
Vann til koking
Salt og pepper etter smak
*Jeg bruker en lettsaltet grønnsaksbuljong fra helsekostbutikken.
**Sitronzest får du ved å skrelle av det ytterste, gule skallet (pass på å ikke få med det hvite under). I skallet ligger det massevis smak, og det er derfor best å bruke en økologisk sitron så du ikke får med sprøytemidlene.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Stek sjalottløk og hvitløk blank i olje (på middels varme), ca. 5 min.
Tilsett tomatene, buljong, salt, pepper og sukker, og la det småkoke i ca. 15 min.
Fjern stekepannen fra platen, og rør inn smør, sitronzest og krydderurter.
Ha torskestykketene i en ildfast form, og pensle fisken med olje.
Krydre med salt og pepper, og skvis en halv sitron over (resten bruker du til servering).
Dekk til med aluminiumsfolie, og bak formen i ca. 12-13 min (til fisken enkelt deler seg i flak).
Hell over tomat- og urtesmøret, dekk til med aluminiumsfolien, og la smakene få satt seg i 2 min.
BLOMKÅLRIS:
Skyll blomkålen, og fjern blader og stilk.
Kutt den opp i buketter, og finn fram en foodprossessor/kjøkkenmaskin.
Miks til blomkålen ligner på små riskorn (men ikke miks så mye at den mister strukturen).
Stek blomkålrisen i litt olje til den er myk, ca. 5 min.
Krydre med salt og pepper.
En mer detaljert oppskrift på blomkålris finner du her!
Dander torskefiletene på hver sin tallerken, hell over rikelig med tomat- og urtesmør.
Server straks med blomkålris, og skvis resten av sitronen over.
PRØV OGSÅ «ALT I EN PAKKE» MED KREMET LAKS, SCAMPI OG GRØNNSAKER – MIDDAGEN SOM NESTEN LAGER SEG SELV!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Legg igjen en kommentar