Kremet linsepastasalat med tunfisk er en frisk og balansert salat, som metter bra i magen. Når du bruker linsepasta fremfor vanlig pasta, hjelper du blodsukkeret ditt (fordi linser gir en saktere blodsukkerstigning enn hvetemel). Tunfisken gir et godt påfyll med proteiner – og dermed en god metthetsfølelse. Og grønnsakene tilfører kroppen gode vitaminer og mineraler.
Linsepastasalat er perfekt å ta med “ut til lunsj”, men kan også spises som en lettere middag. Og den smaker gjerne best dagen etter, slik at dressingen og smakene får satt seg skikkelig!
DU TRENGER:
(2 (store) posjoner
250 g linsepasta
1 boks tunfisk
2 stangselleri, kuttet
2,5 dl cherrytomater, delt i to
0,5 rødløk, finhakket
1 dl erter (frosne)
1 liten boks mais, avrent
DRESSING:
1 dl majones
4 ss crème fraîche (lett/vanlig)
1 ss hvitvinseddik
1 hvitløksfedd, knust
0,5 sitron, presset
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Gressløk, hakket
SLIK GJØR DU:
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Hell av vann/olje fra tunfisken, og flak den opp med en gaffel.
Bland sammen pasta, tunfisk, stangselleri, cherrytomater, rødløk, erter og mais i en stor bolle.
Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Bland til slutt dressingen godt inn sammen med salaten.
Smak til med salt og pepper, dekk til og sett den i kjøleskapet.
La den stå kaldt fram til servering.
PRØV OGSÅ DET PERFEKTE PIKNIKBRØDET, PERFEKSJONERT TIL Å TA MED SEG UT PÅ LUNSJ!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!