Tiramisu er en helt nydelig dessert, og en av de ultimate klassikerne for å avslutte et godt måltid! Tiramisu kommer fra det italienske kjøkkenet, og betyr “trekk meg opp” (fordi den inneholder både espresso og sukker). Tiramisu er en “lag-på-lag” kake, som består av fingerkjeks dyppet i kaffe og fløyelsmyk mascarponekrem.
Fingerkjeks, eller ladyfingers som det også heter, får du blant annet kjøpt på Meny. Det samme med mascarpone, som er en italiensk, mild og kremet friskost. Ellers så trenger du ferske egg, sterk kaffe og marsala – en italiensk likør. Jeg hadde ikke marsala, så jeg brukte brun rom. Men du kan også bruke cognac. Eller du kan rett og slett kutte ut hele likøren. Kaken smaker aller best dagen etter. Og jeg må bare innrømme det: italienerne er jaggu ikke tapt bak en kjøkkendør!
DU TRENGER:
3 ferske egg
1 dl sukker
2 ts vaniljeekstrakt*
250 g mascarpone
2 dl sterk kaffe
3-4 ss brun rom
Ca. 30-35 fingerkjeks/ladyfingers
Kakao for topping
*Jeg anbefaler sterkt å lage din egen vaniljeekstrakt! Det er så enkelt, og du har alltid den ultimate smaksforsterkeren til søte saker i kjøleskapet!
SLIK GJØR DU:
Separer eggehvitene fra eggeplommene.
Visp sammen eggeplommer og sukker med en miksmaster (til sukkeret nesten har løst seg opp), ca. 5 min.
Tilsett vaniljeekstrakt og mascarpone, og visp til du har en jevn røre.
Ha eggehvitene i en helt ren glassbolle, og visp til den er hvit og stiv, ca. 3 minutter.
Vend forsiktig halvparten av mascarponeblandingen inn i eggehvitene.
Vær forsiktig så du ikke slår ut luften fra den fluffy eggehviten, det er dette som holder kaken sammen. Så bruk ikke miksmasteren til dette!
Vend så inn resten av mascarponeblandingen – forsiktig!
Bland kaffe og eventuelt alkohol i en skål, og finn fram en rektangulær form.
Dypp fingerkjeksen i kaffen på begge sider, og legg et lag med fingerkjeks i bunnen av formen.
P.S! Pass på å ikke dyppe kjeksen for lenge i kaffen, da løser den seg opp.
Fordel halvparten av mascarponeblandingen godt utover.
Legg et nytt lag med fingerkjeks dyppet i kaffe.
Og bre til slutt utover siste halvdel av mascarponeblandingen.
La kaken sette seg i kjøleskapet i minimum 5 timer, og la gjernekaken stå til dagen derpå.
Oppbevares i kjøleskapet – og strø et godt lag med kakao over rett før servering!
PRØV OGSÅ DEN FRANSKE KLASSIKEREN; CRÈME BRÛLÉE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Tiramisu er virkelig en lekker dessert ! Så bra at du tipser om hvor fingerkjeks kan kjøpes i Norge, for jeg har lett etter uten å finne . Takk, og god helg 😊❤
My pleasure! Denne herligheten må jo flere få nyte:-)