Søtpotet-bruschetta med avokadokrem og feta er skikkelig sommersnadder, og helt perfekt for deg som har lyst til å kose deg med noe skikkelig godt. Eller for deg som har lyst på et fresht og næringsrikt måltid uten raske karbohydrater. Og ikke minst for deg som har lyst på et spennende tilbehør til grillmaten!
Her er nemlig bruschetta-brødet byttet ut med bakte søtpotetskiver, som blant annet gir påfyll av A-vitamin, kostfiber og antioksdianter. Og med en søt og deilig smak som passer som hånd i hanske med mild avokadokrem, salt fetaost og fruktige cherrytomater!
DU TRENGER:
(Gir 4-5 bruschetta, litt avhengig av søtpoteten)
1 stor søtpotet
2 never cherrytomater
4 hvitløksfedd, hele med skall
Litt olivenolje
1 avokado
1 ss sjalottløk, finhakket
1/4 sitron, presset
1/2 ts paprikapulver, hvis du har
Ca. 100 g feta, smuldret
Frisk basilikum, hakket
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Skrell søtpoteten, og kutt den i 1 cm tykke skiver.
Kutt på langs hvis søtpoteten er lang, og på tvers hvis den er rund og tykk.
Bruk en skarp kniv, lag et fint rutemønster, pensle med litt olje, og krydre med salt og pepper.
Ha cherrytomat og hvitløk i en liten ildfast form, ringle over litt olje, salt og pepper.
Bak søtpotet og tomater i ovnen til skivene er myke, ca. 20 min.
Bruk en gaffel og mos avokado sammen med de bakte cherrytomatene.
Bland inn sjalottløk, skvis over sitron og smak til med salt og pepper.
Fordel avokadokremen utover søtpotetskivene.
Smuldre over fetaost, og topp med bakte tomater og frisk basilikum.
PRØV OGSÅ AVOKADO CAPRESE – EN SUPER SOMMERLUNSJ UTEN RASKE KARBOHYDRATER!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!
BON APPÉTIT!