Jeg bare sier det: Burrata + Sommer = SANT!! Jeg har i alle fall helt dilla, og dette er nummer 1 i rekken av maaange burrata-oppskrifter jeg kommer til å dele i sommer. Ristet sommersalat med asparges og søte cherrytomater toppet med kremet burrata er bare MAGNIFIQUE!
Denne retten kan spises som et eget måltid, både til lunsj og som en lett sommermiddag. Eller den kan være et godt tilbehør til grillmat eller fisk. Og så er det virkelig easy peasy: Rist asparges og cherrytomater i pannen først, dander et fat med ruccola, grillede grønnsaker og krydder – & topp med burrata og lett ristede pinjekjerner til slutt. The end. Eller The beginning – til den beste sommeren!
DU TRENGER:
(Tilbehør til 4 personer / Lunsj til 2 personer)
1 bunt asparges, 500 g
400 g cherrytomater
Olje til steking
1 ts finhakket sitronzest fra en økologisk sitron
Salt og pepper
1 neve pinjekjerner
3 gode never ruccola
1 burrata
Basilikum, finhakket
SUPERENKEL VINAIGRETTE:
2 ss olivenolje extra virgin
2 ss balsamicoeddik
SLIK GJØR DU:
Rist pinjekjernerne til de er lett gylne i en tørr stekepanne.
Skyll aspargesen og kutt vekk endene.
Kutt aspargesen i tre deler, til ca. 4-5 cm lange staver.
Ha litt olje i en stekepanne, ha i asparges og tomater.
Stek/rist de i 3-4 min, mens du rører innimellom.
Krydre med sitronzest, salt og pepper, stek i 3-4 min til.
Når de har fått litt farge, aspargesen er mør og tomatene begynner å bli myke, er de ferdige.
Fordel ruccolaen utover på et fint fat, hell over grønnsakene.
Ha olivenolje og balsamicoeddik i et lite glass med lokk, og rist godt.
Ringle over halvparten, og rør det lett rundt.
Legg over burrataen, bruk to gafler og “dra den litt utover”.
Ringle over resten av vinaigretten.
Strø over pinjekjerner og frisk basilikum.
PRØV OGSÅ AVOKADO CAPRESE – EN SUPER SOMMERLUNSJ UTEN RASKE KARBOHYDRATER!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!
BON APPÉTIT!