Lunsjboller blir mer og mer populært rundt omkring, og det er det gode grunner til! En lunsjbolle er rett og slett en bolle fylt med grønnsaker og gode saker, og så spiser du den til lunsj. Du kan selvfølgelig spise den til middag også, og du kan egentlig fylle den med nesten hva som helst. Men den skal gjerne inneholde proteiner, sunt fett og massevis av gode grønnsaker.
Min lunsjbolle er denne gangen fylt med crispy blomkål, vårløk, avokado, erter, bulgur – og en deilig søt og spicy teryakisaus. En vegetarrett som er så fullverdig og smakfull at du hverken savner kjøtt eller fisk. Lunsjbollen kan også lages glutenfri ved å bytte ut brødrasp med mandelmel (men da blir den ikke fullt så crispy).
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
CRISY BLOMKÅL:
1/2 blomkål
2 egg
Griljermel/brødrasp (jeg brukte en tørket, grov baguett)*
Litt olje til pensling
Salt
*Det beste griljermelet lager du selv! Ta vare på skalker fra godt, gammelt brød, og riv det på et rivjern. For glutenfritt kan du bytte ut griljermel med mandelmel, men det blir ikke fullt så crispy.
ENKEL TERYAKISAUS:
1 dl soyasaus
1 hvitløksfedd, presset/finhakket
3-4 ss honning
1 god klype chiliflak
1 ss maizena + 2 ss kaldt vann
1/2 lime, presset
TILBEHØR:
Bulgur (følg anvisning på pakken, tilsett gjerne en grønnsaksbuljong)
2 vårløk, hakket
1 avokado, i skiver
Friske erter/edamamebønner/favabønner
Sesamfrø, ristet
Frisk koriander, hakket
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 garder.
Vask og tørk blomkålen, kutt den opp i små buketter.
Legg opp et bakepapir på en stekeplate, og pensle lett med olje.
Visp egg, og ha det over i en liten bolle.
Ha litt brødrasp i en annen bolle (ikke for mye av gangen, ca. 1 dl).
Dypp én og én blomålbit i egget, og vend den deretter i brødraspet.
Når brødraspet begynner å bli klissete/vanskelig å jobbe med, bytter du brødrasp.
Plasser bitene utover stekebrettet, men ikke for tett (da blir de ikke crispy).
Pensle lett med olje, og strø over litt salt.
Bak i ovnen i ca. 20 min. og legg så inn ertene/bønnene.
Bak i nye 10 min, til blomkålen begynner å bli gyllen og crispy.
Ha soyasaus, hvitløk, honning og chili i en liten kjele.
Rør ut maizena i kaldt vann, og hell over.
Varm opp over svak varme, rør godt.
Sausen skal tykne, men ikke koke.
Fjern kjelen fra platen når sausen er passe tykk, skvis lime over.
Sett fram to store boller, og ha i ønsket mengde bulgur og tilbehør.
Legg over blomkål, og hell over teryakisaus.
Strø over litt ristede sesamfrø og frisk koriander til slutt.
Nytes straks!
PRØV OGSÅ BLOMKÅLRIS MED ET LITE HINT AV ASIA – EN SUPERGOD OG LETT LUNSJ!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
❤️❤️
Det blir lunsjbolle når dere kommer, Pernille!