fbpx

LADET «LASAGNE» MED LAKS OG SQUASH (GLUTENFRI & LOWCARB)

Åkei. Så er kanskje ikke dette en lasagne i sin helt rette forstand. Den inneholder nemlig ikke pasta, noe som til manges lykke gjør den glutenfri. Denne lasagnen er lag på lag med tynne squashskiver (som erstatter pastalagene), ostesaus, laks og purre. Og smaker aldeles nydelig!

Lasagne med laks og squash er altså både glutenfri og low carb – og proppfull av gode næringsstoffer. Blant annet de hvite bønnene som er most inn i ostesausen. Men hysj, det er vår lille hemmelighet;-)

 

Lasagne med laks og squash

 

DU TRENGER:

(Til 6 personer)

4 squash, så lange og rette som mulig
6 laksefileter á 100 g
1 purre
Ca. 100 g parmesan, revet
1/2 sitron
Litt olje til å smøre formen

OSTEFYLL:
200 g ricotta
200 g cottage cheese
200 g hvite bønner, ferdigkokt og skylt
1 god klype basilikum, hakket
1/2 sitron, presset
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skyll squashen, og kutt bort endene.
Skjær den i tynne skiver (jeg bruker en grov ostehøvel).
Har du en mandolin, så bruker du selvfølgelig denne!
Skjær laksefiletene i skiver, ca. 0,5 cm tykke.
Hakk purren fint.
Riv parmesanen på det minste jernet.
Ha alle ingrediensene til ostefyllet i en beholder, og miks godt med en stavmikser.
Smør en stor ildfast form med olje.
Legg lagvis squashskiver (dryss et lite lag salt over), smør utover ostesaus, og legg over lakseskiver.
Gi et lite skvis med sitronen, deretter et lag med purre.
Begynn på nytt med squashskiver, laks, purre og ostesaus.
Fortsett til du ikke har ingredienser igjen.
Sett formen i ovnen, og la den steke i 20 min.
Ta ut formen og strø over parmesan.
Stek lasagnen til osten begynner å bli gyllen, ca. 10 min.
La den hvile på kjøkkenbenken i 10 min, så den får satt seg.
Serveres alene, eller for eksempel en salat og grovt brød til!

 

Lasagne med laks og squash

 

PRØV OGSÅ RETT OG SLETT VERDENS BESTE VEGETARLASAGNE MED SPINAT OG TOMAT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen