Jeg er alltid på jakt etter sunnere kaker (og det er rett og slett fordi det betyr at jeg kan spise kake oftere). Og med min squashbrownie føler jeg at jeg kommer ganske langt opp på sunnhetsskalaen! Den er laget med glutenfritt peanøttmel, råkakao (som blant annet er rik på de verdifulle antioksidantene), og ikke minst squash.
Denne brownien har en rik og mørk sjokoladesmak, samtidig som squashen gjør den akkurat passe kladdete!
PS! Er det bare meg, eller tenker du også på noe helt annet når du leser squashbrownie?
DU TRENGER:
(Gir 8 stykker)
2,5 dl revet squash, bruk det fineste rivejernet (ca. 1 liten squash)
50 g smør, smeltet
1 egg
1 dl sukrin
2 ts vaniljeekstrakt (eller frøene fra 1/2 vaniljestang)
2 dl peanøttmel
1 dl råkakao
1 ts bakepulver
1 knip salt
50 g mørk sjokolade
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Finn fram en firkantet/rektangulær ildfast form, og legg bakepapir i bunnen.*
Jeg bruker litt av det smeltede smøret til å pensle langs kantene nederst i formen.
Ha squash, smeltet smør, egg, sukrin og vaniljeekstrakt i en høy beholder.
Mix godt med en stavmikser.
Kutt sjokoladen i små biter, og ha halvparten over i beholderen.
Ha mel, kakao, bakepulver og salt i en mellomstor bolle, og bland godt.
Rør/visp det våte inne i det tørre (røra får nesten lik konsistens som en sjokolademousse).
Ha røren over i den ildfaste formen, og strø til slutt over resten av sjokoladen.
Stek i ovnen i 25 min (trykk lett på midten, “spretter” den tilbake er kaken ferdig).
Hvis du heller stikker med en trepinne, skal den fortsatt være fuktig (kaken setter seg når den er avkjølt).
*Min form var rektangulær, 14×24 cm.
VISSTE DU AT SJOKOLADEKAKE OGSÅ KAN LAGES MED RØDBET? DEN SMAKER SELVFØLGELIG IKKE RØDBET, MEN BLIR DERIMOT VELDIG SAFTIG – OG IKKE MINST NYDELIG PÅ SMAK!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!