fbpx

SPRUDLENDE MOCKTAIL MED JORDBÆR, LIME OG FRISK BASILIKUM

Mocktail med jordbær, lime og basilikum

Jeg fikk en mail av en leser som ønsket seg drinker som passer til både store og store. Og siden «deres ønsker er min lov», har jeg laget en sprudlende og helt nydelig mocktail – med jordbær, lime og frisk basilikum!

Mocktail er altså en cocktail uten tilsatt alkohol, og kan derfor nytes av alle. Server den som en aperitiff før middagen, eller som en tørsteslukker i solen. Denne drinken er naturlig søtet med lønnesirup. Men ønsker du en sukkerfri mocktail, kan du kutte ut lønnesirupen, og erstatte den med 7Up Free (eller Sprite Zero).

 

Mocktail med jordbær, lime og basilikum

 

DU TRENGER:

(Gir 1,5 liter)

8 lime (helst økologiske)
1-1,5 dl lønnesirup + 4 dl vann (etter smak)*
2,5 dl jordbær, kuttet i biter
1 dl hakket basilikum
1 liter boblevann, iskaldt (gjerne med limesmak
Isbiter

*For en sukkerfri drink, kan du bytte ut lønnesirup+vann med 5 dl 7Up free eller Sprite Zero).

 

SLIK GJØR DU:

Vask limene godt, og skrell zesten fra 3 av de.*
Varm opp sirup, vann og zest til rett under kokepunktet.
Rør godt rundt, og la det trekke til vannet er avkjølt.
Rull limen frem og tilbake med håndflaten, kutt den i to, og press ut så mye limejuice du klarer.
Gjør så dette med alle limene.
Ha limejuicen over i en stor bolle, og bland inn jordbær og basilikum.
Hell til slutt over sirupen, og masser basilikumbladene lett mellom fingrene.
Dekk til bollen, og sett i kjøleskapet i minimum 3 time.
Plukk ut zesten (kastes), hell til slutt over iskaldt boblevann, og bland godt.
Server i flotte glass med isbiter, frisk basilikum og for eksempel en limeskive til pynt.

*Zest er det ytterste, grønne skallet, og der sitter også mye av smaken. Skrell det forsiktig av med en grønnsaksskreller, og pass på at du ikke får med det hvite skallet under.

 

Mocktail med jordbær, lime og basilikum

 

PRØV OGSÅ FRISK LIMONCELLO MOCKTAIL – MED MYNTE, ROSMARIN OG VANILJE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen