Formkake med syrlig sitron og friske blåbær er min absolutte favorittkake for tiden. Den er saftig, søt og frisk på samme tid – og selvfølgelig supergod! Også trekker det ikke akkurat ned at den er laget med speltmel, noe som er bedre og mildere for magen enn vanlig hvetemel. Eller at den er fri for hvitt sukker, bien sûr!
Og hvis du fortsatt ikke er frelst; formkake er noe av det enkleste du kan lage. Rør sammen alle ingrediensene, stek i ovnen – voilá!
DU TRENGER:
(Til 1 brødform)
3,5 dl speltmel
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 egg
1 dl olje
10 dråper vaniljestevia
2 dl sukrin
1 dl naturell yoghurt
Saft og zest fra en liten økologisk sitron
2,5 dl friske blåbær
GLASUR:
Sukrinmelis (evt. vanlig melis)*
Sitronsaft
*Sukrinmelis kan kjennes litt kaldt i munnen.
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader, og smør en vanlig brødform.
Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
Ha egg, olje, vanilje, sukrin, yoghurt, sitronjuice og zest i en annen bolle.
Miks godt med en stavmikser.
Bland inn melet, litt etter litt.
Vend til slutt inn blåbærene, og hell røren over i brødformen.
Stekes til overflaten er gyllen, og trepinnen tørr, ca. 30-40 min.
La kaken avkjøle seg 20 min. i formen, avkjøl helt på en rist.
Bland sammen glasuren, bre den utover og pynt med friske bær.
GLAD I FORMKAKER? PRØV OGSÅ GLASERT SQUASHKAKE MED SITRON (GLUTEN- OG SUKKERFRI!)
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!