Spansk kyllinggryte er en deilig hverdagsmiddag som hovedsakelig lager seg selv. De godt krydrede kyllinglårene smaker supergodt sammen med den runde tomatsausen og salte oliven. Og siden kyllingformen også inneholder kikerter, kan denne middagen gjerne spises med kun salat som tilbehør. Eller du kan servere den sammen med ris, eller for eksempel couscous.
DU TRENGER:
(Gir 2-3 porsjoner)
2-3 store kyllinglår
2-3 ss olje
2 ts paprikapulver
1/2 ts kayennepepper
Salt og pepper
1 stor rødløk, kuttet i tynne halvmåner
6 hele hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
1 boks kikerter, avrent og skylt
4 ss sorte oliven
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Hell godt med olje i en ildfast form.
Rull kyllinglårene godt rundt, slik at de blir dekket med olje over hele seg.
Fordel løk og hvitløk rundt omkring i formen, og stek i 30 min.
Ta kyllingen ut (la den hvile på en tallerken på kjøkkenbenken).
Ha over tomatene, og bland inn hvitløken (press den ut fra skallet sitt med fingertuppene).
Ha over kikerter og oliven, og bland alt godt sammen.
Legg tilbake kyllinglårene, og stek i ytterligere 25 min.*
Skvis litt lime over, og server med fersk koriander, en salat, eller ris/couscous til.
*Steketiden avhenger litt av størrelsen på kyllinglårene.
LYST PÅ EN SKIKKELIG VARMENDE MIDDAG? PRØV VEGETARCURRY MED SØTPOTET, KIKERTERTER OG SPINAT!
BON APPÉTIT!