Hvem elsker vel ikke blomster? Og spesielt de du kan spise?! Squashblomster er et sikkert tegn på sommeren. Og de som dyrker squash selv, vet at blomstene vokser som “ville kaniner”. Her i sør-Frankrike kan du ihvertfall nesten daglig plukke disse vakre, delikate og strålende gule squashblomstene. Og så smaker de såååå godt!
Min sommerfavoritt er friterte squashblomster. Men å leve på fritert mat gjennom hele sommeren, er ingen god idé. Ihvertfall ikke for meg! Derfor har jeg laget denne enkle, men helt nydelige sommerpaien. Ikke bare smaker den godt, den er en fryd for øyet også. Synes du ikke?
DU TRENGER:
(Til en normal paiform)
1 ferdig paideig
5 egg
5 ss matfløte
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 liten løk, hakket
1 sjalottløk, finhakket
1 squash, hakket i tynne skiver
Olje til steking
6 squashblomster
7 ts ricotta
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Trykk paideigen lett ned i paiformen, og forstek etter anvisning på pakken.
Visp sammen egg og fløte, og krydre med salt og pepper.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-5 min.
Tilsett squash, og stek videre til den begynner å bli myk, ca. 5 min.
Bland grønnsakene sammen med eggeblandingen, og hell den over i paiformen.
Trykk squashblomstene lett ned, og fordel ricottaen utover.
Stekes i ovnen til eggeblandingen har stivnet, ca. 15-20 min.
Serveres lunken/varm, og gjerne med en god salat til.
HER HAR DU OPPSKRIFTEN PÅ VERDENS BESTE FRITERTE SQUASHBLOMSTER – SOMMERENS “MÅ HA”!
BON APPÉTIT!
JEG BLIR FORRESTEN VELDIG GLAD HVIS DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Den ser jo delikat ut. Synd jeg ikke fikk smake😓
Ja, beklager… Det må bli neste gang:-)