En god og varmende curry som passer perfekt til alle kalde høst- og vinterkveldene som venter oss. Winter is coming! Det er i utgangspunktet en vegetarrett, men siden jeg ikke er vegetarianer “jukser jeg litt” – og bruker hønsekraft istedet for grønnsaksbuljong. Men uansett om du bruker ekte kraft eller buljongterning, så er denne curryen utrolig rik på smak. Og det faktum at den kun inneholder sunne og gode saker, gjør den ikke akkurat vanskeligere å like!
DU TRENGER:
(Gir 5-6 porsjoner)
Olje til steking
1 ss spisskummen, hele frø
1 stor løk, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
10 cm ingefær, finhakket
1 ts gurkemeie, tørket
1 ts spisskummen, malt
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 søtpotet (ca. 500 g), skjært i terninger
1 boks kikerter, skylt (400 g)
1 boks hermetiske tomater (400 g)
1 boks kokosmelk (400 g)
200 g spinatblader, ferske
1 neve koriander, hakket
Salt og pepper etter smak
Basmatiris eller fullkornsris
Fersk koriander
Lime
Ristede kokosflak/kokos (valgfritt)
SLIK GJØR DU:
Varm oljen i en tykkbunnet kjele, tilsett spisskummenfrøene.
Stek de i ca et minutt, pass på at de ikke brenner seg.
Tilsett løk, og stek til den er blank og myk, ca. 3 minutter.
Ha i hvitløk, ingefær, gurkemeie, spisskummen, salt og pepper, og stek i ca. 1 minutt.
Tilsett søtpotet, kikerter, tomater og kokosmelk.
Kok opp, og la gryta småkoke til søtpoteten er myk, ca 20 min.
Ha til slutt i spinat og koriander, la det putre i ytterligere 3-4 min.
Smak til med salt og pepper.
Server med ris, koriander, en skvis med lime og ristede kokosflak/kokos.
GLAD I CURRY? PRØV SUPERENKEL CURRY MED KYLLING OG TOMAT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!