MAGISK MIDDAGSBOLLE MED SPICY TIGERREKER – SOMMER PÅ EN TALLERKEN!

Middagsbolle med spicy tigerreker

Middagsbolle er min versjon av en næringsrik buddha bowl, bare at den inneholder kjøtt eller fisk i tillegg. Dagens middagsbolle er fylt med spicy tigerreker, sesongens bondebønner, kremet avokado og søt mango – servert på en seng av fullkornsbulgur. Altså en tallerken full av deilige smaker, farger og 100 % sommerfølelse!

Bulgur og tigerreker kan gjerne tilberedes i forkant, og mitt tips er uansett å lage opp ekstra som du har i kjøleskapet. På den måten kan du når som helst trylle fram en fiks ferdig, næringsrik, mettende og superfresh sommermiddag, på bare noen få strakser!

 

Middagsbolle med spicy tigerreker

 

DU TRENGER:

( Til 4 personer)

300 g tigerreker*
1/2 løk, hakket
1 ss olje til steking
2 hvitløksfedd, hakket
200 g cherrytomater

MARINADE:
2 ss olivenolje
2 ss sweet chili sauce
0,5-1 ts srirarcha (etter hvor hot du liker det)
1 ts paprikapulver
0,5 ts salt

TILBEHØR:
Bulgur (gjerne fullkorn), kokes etter anvisning på pakken
Bondebønner eller edamamebønner, dampet (eller kokt)
Mango, kuttet i terninger
Avokado, kuttet i skiver
Vårløk, kuttet i rundeller

* Velg gjerne ASC- eller MSC-sertifiserte tigerreker, for miljøets skyld!

 

SLIK GJØR DU:

Rens tigerrekene.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, og bland inn tigerrekene.
Klargjør alt tilbehøret (kok bulgur og bonde- eller edamamebønner, kutt vårløk, mango og avokado).
Stek løken blank i litt olje, ca. 2-3 min.
Ha i hvitløk og tomater og la det surre i ca. 10 min, til tomatene sprekker opp (rør innimellom).
Tilsett tigerrekene, og la de surre til de er gjennomstekt (2-3 min).
Finn fram 4 boller og legg i bulguren.
Legg opp bønner, avokado, mango og tiggerreker (legg de i små hauger).
Strø over vårløk. Voilá!

 

Middagsbolle med spicy tigerreker

 

 

ØNSKER DU FLERE FRESHE MIDDAGSBOLLER? PRØV FARGERIK VEGETARBOLLE MED SØTPOTET, LINSER OG HUMMUS!

 

FOR SUNN OG DIGG MATINSPIRASJON, FØLG MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen