Søtpotetbricks er perfekt når du ønsker en næringsrik og god lunsj, og er lei av den trøtte brødskiva. Eller du kanskje har lyst på noe mettende å dyppe i suppen eller gryta. Og når du trenger en sunn liten “pick me up” mellom måltidene.
Søtpotetbricks er (kanskje ikke så overraskende;-) laget av søtpotet. Noe som gir både god smak, potente antioksidanter og kostfiber, som igjen bidrar til en stabil blodsukkerstigning. I tillegg er de laget av speltmel, som er mildere mot magen enn vanlig siktet hvetemel. Men ønsker du et glutenfritt alternativ, kan du fint bytte ut dette med havremel. Bland inn litt frisk rosmarin (eller ditt favorittkrydder), og du er så og si “good to go”!
DU TRENGER:
(Gir 4 stk)
1 stor søtpotet (ca. 400 g), kuttet i store terninger
2 ss olivenolje
4 dl speltmel*
1,5 ss rosmarin, hakket
1 ts salt
Olje til steking
*Glutenfritt alternativ: glutenfrie havregryn malt til mel
SLIK GJØR DU:
Skrell og kok potetterningene møre i lettsaltet vann, ca. 12-13 min.
Hell av vannet, bruk en stavmikser og miks potet og olje til en glatt puré.
Bland inn krydder, og rør inn mel.
Sett deigen i kjøleskapet i 10 minutter, før du deler den opp i 4 emner.
Pensle stekepannen med olje, og stek 1 bricks av gangen.
Bruk en slikkepott og press den lett ned til en firkant, ca 5 mm. tykk.
Stek på middels varme til den begynner å bli gyllen.
Pensle med litt olje på overflaten, og snu den.
Stek til bricksen er gjennomstekt, og gyllen på begge sider, ca. 10 min til sammen.
Oppbevar deigen i kjøleskapet (den holder i 3-4 dager).
ØNSKER DU FLERE GODE & FARGERIKE RETTER? PRØV GRØNNE OG GODE SQUASHWRAPS UTEN GLUTEN!
FOR SUNN OG DIGG MATINSPIRASJON, FØLG MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!