GLADE OG GLUTENFRIE PEPPERKAKER (LAVKARBO)

Glade og glutenfrie pepperkaker (lowcarb)

Ok. Jeg skal innrømme en ting: å bake glutenfritt er ikke alltid “bare, bare”. Men med litt tålmodighet kommer du i mål. Disse glutenfrie pepperkakene smaker som “ekte vare”, og de ble til og med sprø etter en natt på stekeristen.

Istedet for hvetemel har jeg brukt mandelmel, noe som gjør deigen mer klissete enn vanlig – og vanskelig å jobbe med. Men jobber du fort, og oppbevarer deigen du ikke jobber med i kjøleskapet, går det seg til. Og du kan få julestemningen av pepperkaker helt uten hvetemel og sukker!

 

Glade og glutenfrie pepperkaker (lowcarb)

 

DU TRENGER:

80 g smør
1,5 dl sukrin gold
2 ss fibersirup gold
1 egg
Ca. 300 g mandelmel
3 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt pepper
1/2 ts bakepulver

Sukrinmelis og pynt
Havremel, glutenfritt (til utkjevling)

 

SLIK GJØR DU:

Smelt smør, sukrin og fibersirup i en liten kjele, og bland godt.
Ta kjelen av platen, og pisk inn egget.
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle, og hell det våte over.
Kna deigen godt sammen, og juster evt. med mer mandelmel.
Legg deigen i en brødpose, og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer.
P.S. Deigen er som nevnt våtere enn vanlig pepperkakedeig.
Sett stekeovnen på 170 grader, og gjør klart et stekebrett med bakepapir.
Strø havremel utover fjøla, og dekk også kjevlen godt.
Kjevle ut deigen (ikke for mye av gangen) i ca. 4 mm tykkelse, og trykk ut ønskede former.
Jobb fort, og oppbevar deigen du ikke bruker i kjøleskapet så lenge.
Bruk havremel når det blir for klissete. Og vær tålmodig.
Stekes i ca. 9 minutter, til kantene begynner å bli gylne. P.S. Pass på så de ikke svir seg!
La pepperkakene avkjøles på rist, før de pyntes.
Jeg lot mine hvile til dagen etter, og da var de helt sprø.
Oppbevar pepperkakene i en kakeboks.

 

P.S.!
– La pepperkakedeigen hvile i kjøleskapet til den er helt kald!
– Oppbevar deigen du ikke jobber med, i kjøleskapet (så den holder seg kald). 

– Stek pepperkaker i samme størrelse/tykkelse på samme brett.
– Disse glutenfrie pepperkakene må hvile lenger enn vanlige for å bli helt sprøe. 

 

 

Glade og glutenfrie pepperkaker (lowcarb)

 

ØNSKER DU TRADISJONELLE, OG LITT SUNNERE PEPPERKAKER? PRØV SKIKKELIG SPRØ OG NATURLIG SØTE PEPPERKAKER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

SØT & GOD JUL!

 

2 hendelser på “GLADE OG GLUTENFRIE PEPPERKAKER (LAVKARBO)”

    1. Så snilt, Pernille. Da blir hun glad:-) Bare vær forberedt på at deigen er klissete og litt vanskelig å kjevle ut. Men pass på at deigen er kald, så går er det enklere. Og ikke kjevle alt for tynt kanskje… Og du kan selvfølgelig bruke vanlig sukker (og ikke sukrin), bare bruk samme mengdeforhold som i oppskriften. Send meg bilde etterpå da! Juleklem fra Eva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen