fbpx

NATURLIG SØT KRYDDERKAKE MED SMAKEN AV JUL

Krydderkake - naturlig søt!

Vi er plutselig midt i desember. Hvor ble året av?! Uansett, jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på en honningkake, og siden julaften nærmer seg med stormskritt så måtte det jo bli en litt julete variant. En krydderkake som lukter OG smaker helt nydelig av kanel, anis, nellik, lakris, muskat og ikke minst; honning.

Noe av det beste med krydderkake er jo nettopp lukten – og denne fyller hele huset med krydderlukt fra alle verdenshjørner. Eksotisk, men allikevel lukten av norsk jul. Kaken er naturlig søt av honning og sukrin*, saftig på innsiden og sprø på utsiden. Tror nesten jeg har laget meg en ny juletradisjon her altså – og tro meg, det begynner å bli noen…

*Sukrin er et naturlig alternativ til sukker, og inneholder null kalorier samtidig som det ikke gir blodsukkerstigning. Fås kjøpt i de større dagligvarekjedene.

 

Ho! Ho! Ho!

 

Krydderkake - naturlig søt!

 

DU TRENGER:

(Gir 2 små brødformer eller 1 vanlig)

2 dl vann
150 g honning
1 dl sukrin
0,5 dl rom
1 ss pastis (valgfritt)
100 g havremel
100 g speltmel
2 ts kanel
1 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt nellikspiker
1 ts lakrisrotpulver (alt. anispulver)
1/2 ts salt
3 ts bakepulver

 

SLIK GJØR DU:

Rør ut honning, sukker, vann, rom og pastis i en liten gryte, og kok opp.
La den så hvile på kjøkkenbenken til væsken er kald.
Sett ovnen på 170 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
Hell over den avkjølte væsken og visp godt.
(Røren blir ganske flytende, omtrent som vaffelrøre).
Smør formen(e), og hell over røren.
Stek midt i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de begynner å bli gylne.*
Sjekk med en trepinne/tannpirker om de er ferdige (er den tørr, er kaken gjennomstekt).

*Bruker du en vanlig brødform må den kanskje steke litt lenger.

 

Krydderkake - naturlig søt!

 

ARE YOU IN THE CHRISTMAS MOOD? PRØV OGSÅ DETTE DEILIGE TILBEHØRET TIL JULEMATEN: SYLTET RØDBET OG RØDLØK

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen