SØTE OG LUFTIGE PIKEKYSS – MARENGS

Søte pikekyss

Søte og luftige pikekyss som bokstavelig talt smelter i munnen er sååå godt! Og når du bare må ha noe søtt, er et pikekyss den perfekte lille tingen. Jeg hadde egentlig tenkt å lage de sukkerfri, men så fant jeg ut at det ble tullete. I 50 pikekyss er det kun én desiliter sukker, og det utgjør jo ingenting for ett pikekyss.

Jeg har tilsatt litt sitronzest, noe som gir det lille ekstra – en liten, syrlig “touch”. Pikekyss er jo så søte (på flere nivåer), at det rett og slett kan bli for klissete.

 

Søte pikekyss

 

DU TRENGER:

(Ca. 50 stk.)

3 eggehviter
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 liten ts maizena
1 ts sitronzest, finhakket*
Rød fargetilsetning (valgfritt)

N.B.Pass på å få med kun det gule (og ikke det hvite fra innsiden av skallet).

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 100 grader (pikekyssene skal tørkes, ikke stekes).
Legg opp to stekebrett med bakepapir.
Ha eggehvitene i en glassbolle, og visp med en miksmaster til et stivt, hvitt skum.
Ha i sukkeret, kun én skje av gangen, mens du fortsetter å vispe.
Ha til slutt i vaniljesukker, maizena, sitronzest og evt. fargetilsetning.
Visp til sukkeret er helt “smeltet”, og blandingen er stiv og blank.
Når du ikke lenger kan kjenne sukkerstruktur mellom fingrene, er den ferdig.
Ha blandingen i en sprøytepose, og press ut søte pikekyss på bakepapiret.
Stek/tørk i ovnen i ca. 55-70 min
Stikk med en tannpirker – er den tørr når den kommer ut, er pikekyssene ferdig.
La pikekyssene hvile i ovnen med lukket dør, til ovnen er helt avkjølt.
Oppbevares i en lufttett boks med bakepapir mellom lagene (holder i 2-3 uker)

Marengs er enkelt å lage, men jeg vil allikevel gi deg noen gode råd:
Bruk romtemperte egg.
Pass på at bollen og alt utstyret er helt rent.
Vær nøye med å ikke få med noe av eggeplommen (den inneholder fett).
Plasser et stekebrett over pikekyssene for å unngå at de farges av stekeelementene.
Blir de myke under lagring kan du “retørke” de i ovnen på 100 grader i ca. 15 min.

 

Søte pikekyss

 

ELLER PRØV “BARE EN TIL” LAKRIS- OG SJOKOLADEKULER NESTE GANG DU HAR LYST PÅ NOE NATURLIG SØTT!

 

BON APPÉTIT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen