Søte og luftige pikekyss som bokstavelig talt smelter i munnen er sååå godt! Og når du bare må ha noe søtt, er et pikekyss den perfekte lille tingen. Jeg hadde egentlig tenkt å lage de sukkerfri, men så fant jeg ut at det ble tullete. I 50 pikekyss er det kun én desiliter sukker, og det utgjør jo ingenting for ett pikekyss.
Jeg har tilsatt litt sitronzest, noe som gir det lille ekstra – en liten, syrlig “touch”. Pikekyss er jo så søte (på flere nivåer), at det rett og slett kan bli for klissete.
DU TRENGER:
(Ca. 50 stk.)
3 eggehviter
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 liten ts maizena
1 ts sitronzest, finhakket*
Rød fargetilsetning (valgfritt)
N.B.Pass på å få med kun det gule (og ikke det hvite fra innsiden av skallet).
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 100 grader (pikekyssene skal tørkes, ikke stekes).
Legg opp to stekebrett med bakepapir.
Ha eggehvitene i en glassbolle, og visp med en miksmaster til et stivt, hvitt skum.
Ha i sukkeret, kun én skje av gangen, mens du fortsetter å vispe.
Ha til slutt i vaniljesukker, maizena, sitronzest og evt. fargetilsetning.
Visp til sukkeret er helt “smeltet”, og blandingen er stiv og blank.
Når du ikke lenger kan kjenne sukkerstruktur mellom fingrene, er den ferdig.
Ha blandingen i en sprøytepose, og press ut søte pikekyss på bakepapiret.
Stek/tørk i ovnen i ca. 55-70 min
Stikk med en tannpirker – er den tørr når den kommer ut, er pikekyssene ferdig.
La pikekyssene hvile i ovnen med lukket dør, til ovnen er helt avkjølt.
Oppbevares i en lufttett boks med bakepapir mellom lagene (holder i 2-3 uker)
Marengs er enkelt å lage, men jeg vil allikevel gi deg noen gode råd:
Bruk romtemperte egg.
Pass på at bollen og alt utstyret er helt rent.
Vær nøye med å ikke få med noe av eggeplommen (den inneholder fett).
Plasser et stekebrett over pikekyssene for å unngå at de farges av stekeelementene.
Blir de myke under lagring kan du “retørke” de i ovnen på 100 grader i ca. 15 min.
ELLER PRØV “BARE EN TIL” LAKRIS- OG SJOKOLADEKULER NESTE GANG DU HAR LYST PÅ NOE NATURLIG SØTT!
BON APPÉTIT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!