Sjokoladebark er utrolig enkelt å lage, og derfor nesten overraskende godt. Du kan fylle på med dine favorittsmaker, her er det bare fantasien som setter grenser. Denne varianten gir ekstra påfyll av energi, i tillegg så smaker den som en million dollars!
Jo mørkere sjokolade du bruker, jo bedre er det som kjent for helsa. Og den intense, friske appelsinsmaken får du ved å bruke zest (skallet) fra appelsinen. Det er derfor det er viktig å bruke en økologisk appelsin!
DU TRENGER:
200 g mørk sjokolade
1 god ss finhakket appelsinzest (bruk en økologisk appelsin)*
1 dl peanøtter, hakket
1 dl rosiner, hakket
Flaksalt
*Bruk en grønnsaksskreller, og skrell forsiktig av det ytterste, oransje laget (pass på å ikke få med det hvite skallet under). Til slutt så finhakker du skallet – voilá!
SLIK GJØR DU:
Pensle en form med bittelitt olje.
Varm den mørke sjokoladen over vannbad, som beskrevet:
Kok opp en medium kjele med vann, skru ned og la det simre.
Finn en litt mindre bolle, den skal kunne settes ned i kjelen – uten å falle ned.
Bryt den mørke sjokoladen i biter, ha den i bollen.
OBS! Det er viktig at ikke noe vann kommer i kontakt med sjokoladen, da vil den skille seg.
Rør forsiktig rundt til sjokoladen er smeltet.
Bland appelsinzest, hakkede peanøtter og rosiner i en liten bolle.
Bland deretter 2/3 av dette inn i sjokoladen.
Hell sjokoladen over i formen, og dryss over resten av blandingen.
Strø over litt flaksalt, og dytt fyllet lett ned med hånden.
Sett sjokoladen i kjøleskapet, til den er helt stivnet.
Bryt eller kutt sjokoladen i passende biter, og oppbevar den i et glass i kjøleskapet.
PRØV OGSÅ DENNE VARIANTEN AV SJOKOLADEBARK – MED RISTEDE MANDLER OG CRANBERRIES!
EG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!