KREMET ORZO MED SAFTIGE SCAMPI, SOLTØRKET TOMAT OG FETA

Orzo med scampi og feta

Er du klar for en smak av Middelhavets herligheter? I dag deler jeg en oppskrift som vil ta middagsopplevelsen din til nye høyder! Denne deilige retten kombinerer myk, kremet orzo med saftige scampi og den deilige smaken av fetaost og soltørket tomat, perfekt balansert med næringsrike linser for ekstra fylde.

Har du prøvd orzo før? Det er en liten, rislignende pasta som kommer fra Middelhavet (også kalt risoni), og den gir en deilig kremet konsistens til retten. I denne oppskriften kombinerer jeg orzo med røde linser, som tilfører kostfiber og bidrar til en mer stabil blodsukkerstigning. Voilá – en perfekt middag for deg som ønsker å spise sunnere, samtidig som du nyter gode smaker!

 

Orzo med scampi og feta

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

300 g scampi, frosne/renset
1 løk, hakket
2 hvitløk, finhakket
2 dl røde linser, tørre
1 dl hvitvin (hvis det er helg;-)
1 l grønnsaksbuljong + litt ekstra
1 blokk feta, á 200 g, smuldret
200 g cherrytomater, kuttet i 2
8 soltørket tomat, kuttet smått
2,5 dl orzo (risoni)
1/2 ts timian, tørket
1/2 ts pepper
2 ss frisk basilikum, finhakket
1/2 sitron, presset
1 klype estragon (setter prikken over i´en)

 

SLIK GJØR DU:

Tin, rens og tørk scampien, og strø over salt.
La de hvile på kjøkkenbenken.
Bruk en dyp panne, og stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk, og la det surre i 1 min.
Skyll linsene og ha de i pannen.
Hell over hvitvin, og la det trekke inn i linsene.
Hell over halvparten av buljongvannet, og kok opp.
Ha i feta og tomat, og la det simre i ca. 8 min.
Ha i orzoen, og resten av buljongvannet, og krydre med timian og pepper.
Kok opp, og la det simre til orzoen og linsene er ferdigkokt, ca. 7-8 min.
Juster med mer buljongvann hvis det virker tørt før orzoen og linsene er ferdige.
Ha i scampi og basilikum, og press over sitron.
La det simre til scampien er ferdig  (tiden varierer fra om du bruker rå eller kokt).
Smak til med salt og pepper, og gjerne litt estragon – som virkelig setter prikken over i´en!

 

Orzo med scampi og feta

 

ØNSKER DU FLERE GODE FISKEMIDDAGER FRA MIDDELHAVET? PRØV NYDELIG “ALT-I-EN” LAKSEPANNE FRA TOSCANA SOM FYLLER DEG MED SOL & NÆRING!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen