fbpx

FRESH SOMMERSALAT MED RØKT ANDEBRYST, ASPARGES OG BONDEBØNNER

Sommersalat med røkt andebryst og asparges

Dette er en skikkelig digg sommersalat, som kan serveres som en ekstra god lunsj i helgen – eller som en lett middag i de lyse sommerkveldene. Det røkte andebrystet balanserer perfekt med den søtlige aspargesen. Og den rå rødbeten gir salaten en ekstra «krønsj»!

Bondebønner (eller fèves som det heter på fransk) selges som regel på forsommeren, men du kan fint bytte ut bønnene til fordel for erter eller edamamebønner. Og får du ikke tak i røkt andebryst, kan du bruke røkt bacon. Er du skeptisk til rå rødbet, så dropper du den bare. Men jeg må si at den ga det lille ekstra!

 

Sommersalat med røkt andebryst og asparges

 

DU TRENGER:

(2 store porsjoner eller 4 foretter)

8 asparges, fjern nederste del av stilken og del hver i tre deler
300 g bondebønner/erter/edamamebønner
Salat, skylt
1/2 rå rødbet, revet
5 soltørkede tomater, kuttet i biter
100 g røkt andebryst i skiver
1 ss koriander, finhakket
1 ss persille, finhakket

VINAIGRETTE:
1 ts dijonsennep
1 ts sesamolje
3 ss olivenolje
3 ss balsamico
1 liten sjalottløk, finhakket
Salt og pepper etter smak

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten.
Kok opp vann med 0,5 ts salt og 1 ts sukker i en kjele.
Ha i aspargesen, og la koke i 2 minutter.
Ha i bondebønnene, og kok i ytterligere 2 minutter.
Hell av vannet og skyll grønnsakene i kaldt vann (for å stoppe kokeprosessen).
Legg opp salat på et pent fat. Strø utover rødbet og soltørket tomat.
Dander utover halvparten av andebrystskivene.
Hell over halvparten av vinaigretten, og bland godt.
Fordel asparges, bondebønner og resten av andebrystet utover salaten.
Hell over resten av vinaigretten, strø over koriander og persille – og server!

 

Sommersalat med røkt andebryst og asparges

 

PRØV OGSÅ CRISPY KYLLINGSALAT MED PISTASJENØTTER OG AVOKADOKREM!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen