Ostefondue er skikkelig kosemat, spesielt når det regner og er litt surt ute. Så kanskje dette er dagen for fondue? Her har du en koselig og superenkel variant, der osten smelter i selve brødet. Og serveres med grønnsaker i tillegg til brødterninger.
For å lage ostefondue trenger du såklart en ost, og her har jeg brukt Reblochon. Reblochon er en kuost fra Savoie – og de franske alper. Den er mild i smaken, men har allikevel mye karakter, og du finner den gjerne i velassorterte butikkkjeder. Deretter trenger du et rundt brød, som er så stort at du kan legge osten inni. Og så trenger du noe å dyppe med. Jeg liker å servere med grønnsaker i tillegg til brødterninger, så føles hele måltidet litt lettere. Samtidig som det er godt og gir ekstra chrunch!
DU TRENGER:
1 Reblochon, 450 g
1 rundt brød, ca. 20 cm i diameter
1 dl hvitvin Savoie (og resten i glasset;-)
Nykvernet pepper
TILBEHØR:
Brødterninger
Rosenkål
Stangselleri
Gulrot
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt av toppen på brødet, og grav ut innmaten (lag ca. like stort hull som osten).
Kutt innmaten i terninger.
Hvis du vil gjøre deg ekstra flid; rist de i stekepannen i litt olje!
Kutt vekk toppen på osten, og legg osten ned i hullet.
PS! Pass på å ikke lage sprekker i skorpen, da vil osten renne utover.
Prikk i osten med en gaffel, og hell over ca. 1/3 av hvitvinen.
Stek brødet i ovnen i 20 min, ta ut brødet, rør i osten og bland inn resten av hvitvinen.
Sett det tilbake i ovnen og la det stå til osten bobler og begynner å bli gyllen, ca. 15 min
Klargjør tilbehøret (damp rosenkålen myk, kutt stangselleri og gulrot i staver, rist brødterningene).
Kvern over pepper, og server straks med kald hvitvin i glasset!
GLAD I OST? PRØV OGSÅ TARTIFLETTE – FRANSK POTETGRATENG!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG MATGLEDE OG INSPIRASJON!
BON APPÉTIT