RUSTIKK OG ENKEL OSTEFONDUE – NYDELIG KOSEMAT NÅR DET ER LITT SURT UTE!

Rustikk og enkel ostefondue

Ostefondue er skikkelig kosemat, spesielt når det regner og er litt surt ute. Så kanskje dette er dagen for fondue? Her har du en koselig og superenkel variant, der osten smelter i selve brødet. Og serveres med grønnsaker i tillegg til brødterninger.

For å lage ostefondue trenger du såklart en ost, og her har jeg brukt Reblochon. Reblochon er en kuost fra Savoie – og de franske alper. Den er mild i smaken, men har allikevel mye karakter, og du finner den gjerne i velassorterte butikkkjeder. Deretter trenger du et rundt brød, som er så stort at du kan legge osten inni. Og så trenger du noe å dyppe med. Jeg liker å servere med grønnsaker i tillegg til brødterninger, så føles hele måltidet litt lettere. Samtidig som det er godt og gir ekstra chrunch!

 

Rustikk og enkel ostefondue

 

DU TRENGER:

1 Reblochon, 450 g
1 rundt brød, ca. 20 cm i diameter
1 dl hvitvin Savoie (og resten i glasset;-)
Nykvernet pepper

TILBEHØR:
Brødterninger
Rosenkål
Stangselleri
Gulrot

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt av toppen på brødet, og grav ut innmaten (lag ca. like stort hull som osten).
Kutt innmaten i terninger.
Hvis du vil gjøre deg ekstra flid; rist de i stekepannen i litt olje!
Kutt vekk toppen på osten, og legg osten ned i hullet.
PS! Pass på å ikke lage sprekker i skorpen, da vil osten renne utover.
Prikk i osten med en gaffel, og hell over ca. 1/3 av hvitvinen.
Stek brødet i ovnen i 20 min, ta ut brødet, rør i osten og bland inn resten av hvitvinen.
Sett det tilbake i ovnen og la det stå til osten bobler og begynner å bli gyllen, ca. 15 min
Klargjør tilbehøret (damp rosenkålen myk, kutt stangselleri og gulrot i staver, rist brødterningene).
Kvern over pepper, og server straks med kald hvitvin i glasset!

 

Rustikk og enkel ostefondue

 

GLAD I OST? PRØV OGSÅ TARTIFLETTE – FRANSK POTETGRATENG!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG MATGLEDE OG INSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen