fbpx

POPULÆR POTETGRATENG MED KJØTTBOLLER

Potetgrateng med innbakte kjøttboller

Hjemmelagde middager som lett kan lages på travle hverdager, er alltid populært. Og potetgrateng med innbakte kjøttboller går absolutt inn under denne kategorien. Dette er en rett som er enkel å lage, likes av alle i familien, og det beste av alt: med en tilberedningstid på under 30 minutter. Nok snakk – ut på kjøkkenet!

 

Potetgrateng med innbakte kjøttboller

 

DU TRENGER:

(Til 3 personer)

4-5 store poteter (husk å bruke kokefaste poteter)

KJØTTBOLLER:
400 g karbonadedeig
2 hvitløksfedd, finhakket
3 ss løk, finhakket
3 ss paprika, finhakket
1 ss koriander, finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts kayennepepper
1 egg

BECHAMELSAUS:*
50 g smør
2 dl hvetemel
3-4 dl melk
1/2 ts revet muskat
Salt og pepper etter smak

1 god neve revet ost

*Bruk ca. halvparten av sausen. Resten kan for eksempel spares til neste gang du skal lage en Croque-monsieur. Oppskriften finner du HER!

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell og kok potetene møre (ikke overkok de!).
Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle, og kna alt godt sammen med hendene.

Bechamelsaus:
Smelt smør i en liten kjele på lav varme.
Ha i litt mel mens du visper godt.
Tilsett litt melk mens du visper ut klumpene.
Tilsett litt mer mel, visp ut klumpene.
Tilsett litt mer melk mens du visper ut klumpene.
Fortsett til du har riktig konsistens og til sausen er klumpfri.
Ta kjelen av platen, og krydre etter smak.

Skjær potetene i to og deretter i skiver, ca. 0,5 cm tykke.
Smør en ildfast form (min form er 22 cm i diameter).
Dekk bunnen med potetskiver, og fyll deretter på med potetskiver utover sidene.
Form små kjøttboller med hendene og legg i formen.
Fyll på med potetskiver, slik at hver kjøttbolle får en potetvegg mot hver side.
Hell over bechamelsaus, og strø til slutt over ost.
Sett formen i ovnen, og stek til osten er gyllen, ca. 15-20 grader.
La gratengen hvile på kjøkkenbenken i 5 minutter, slik at den får satt seg skikkelig.
Server med en god og frisk salat til!

 

Potetgrateng med innbakte kjøttboller

 

PRØV OGSÅ DENNE FAMILIEFAVORITTEN: LETTERE SHEPERD´S PIE MED BLOMKÅLMOS!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen