Potet- og purreløksuppe er en enkel hverdagsmiddag, som metter godt i magen – uten å tømme lommeboka! Poteten gir suppen en kremet konsistens, uten å måtte ty til for mye Crème fraîche. Men litt må vi jo kunne unne oss, selv på en hverdag;-)
Server sammen med godt brød, og din favoritt-topping. I tillegg til skinke kan jeg anbefale sprøstekt bacon og vårløk hakket i tynne skiver. Og selvfølgelig noen edle dråper med god olivenolje helt til slutt!
DU TRENGER
(Gir 6 posjoner)
1 kg poteter, skrelt
1 gul løk, hakket
50 g smør
1 purre, hakket
4 hvitløksfedd, finhakket
10 dl kyllingkraft (evt. grønnsaksbuljong)
5 dl melk
1 dl crème fraîche
1 dl revet ost (for eksempel Comté eller Cheddar)
150 g kokt skinke, kuttet i små biter
1 ts salt
1/2 ts pepper
EKSTRA TOPPING:
Gressløk eller vårløk
Revet ost
Sprø baconbiter
SLIK GJØR DU:
Skrell potetene og kutt dem i terninger.*
Bruk en tykkbunnet kjele, og stek løken blank i smør, 3-4 min.
Ha i purren, og stek i nye 2-3 min, mens du rører rundt.
Ha deretter i hvitløk, og stek i ca. 1 min til.
Tilsett kraft/buljong, melk og poteter, og kok opp.
La det simre under lokk på svak varme, til potetene er møre, ca. 10-15 min.
Bruk en blender, og miks alt til en jevn væske.
Ha det tilbake i kjelen, og tilsett crème fraîche, revet ost og skinke.
Smak til med salt og pepper.
Topp med det garnityret du vil, og server sammen med godt brød.
*For å få noen ekstra biter i suppen, kan du spare to poteter som du kun kutter i to. Kok de sammen med de andre potetene, for så å fiske de opp før alt det andre går i blenderen. Så kutter du halvpotetene i små terninger, og har de i suppen sammen med skinken til slutt.
ER DU LIKE SUPPEGAL SOM MEG? GÅ INN PÅ SUPPEARKIVET – DER FINNER DU MASSEVIS AV DEILIGE SUPPER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!