HJEMMELAGET CHEESEBURGER OG BRØD MED SPRØ FRENCH FRIES AV SØTPOTET

Hjemmelaget burger og burgerbrød

Høyt oppe på lista over mat som er skikkelig godt, men som jeg sjelden lager – der ligger cheeseburger´n. Fra jeg var liten har jeg fått høre at hamburger ikke er noen fullverdig middag, men med denne oppskriften så er den faktisk det! Og denne cheeseburgeren er laaangt unna den slappe, industrielle Big Mac´en fra McDonald´s eller Whopper´n fra Burger King. Her snakker vi ekte, hjemmelaget burger med sunt, hjemmelaget hamburgerbrød, og selvfølgelig sprø, hjemmelagde french fries av søtpotet.

 

French fries av søtpotet

 

DU TRENGER:

(Til 2 personer*)

HAMBURGERBRØD
3,5 dl havregryn
2,5 dl havremel
2 egg
200 g cottage cheese
150 g yoghurt naturell
1,5 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss sesam- eller linfrø (til toppen)

*Oppskriften gir 4 brød, men de to ekstra kan fint nytes til frokost dagen etter!

CHEESEBURGER
350 g karbonadedeig
1 egg
2 fedd kvitløk, finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Chiliflak
4-5 skiver ost (gjerne cheddar)
Smør/olje til steking

FRENCH FRIES AV SØTPOTET
2 store søtpoteter
2 ss maizena
2 ss olje
1 ts chiliflak
1 ts paprikapulver
Maldonsalt

 

SLIK GJØR DU:

HAMBURGERBRØD
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland gryn, mel, bakepulver og salt i en bolle.
Ha egg, cottage cheese og yoghurt i en annen bolle, og miks godt med stavmikser.
Bland det tørre med det våte, og la deigen hvile på kjøkkenbenken i 5 min.
Form fire burgerbrød, og strø over sesamfrø (trykk de lett ned med fingertuppene).
Stek i ovnen i 15 – 20 minutter, til brødene har begynt å bli gylne.

FRENCH FRIES AV SØTPOTET
Skrell potetene, og kutt i passende «french fries» størrelse.
Skyll de i kaldt vann, gjenta 3 ganger.
Ha potetstavene i en bolle, dekk til med vann og la de stå i kjøleskapet i minimum 1 time.
Sett ovnen på 220 grader.
Hell av vannet i et dørslag, og ha stavene over i en frysepose.
Tilsett maizena, blås opp posen, og rist potetene til maizenaen har fordelt seg godt utover alle stavene.
Fordel de utover et stekebrett dekket med bakepapir.
Prøv å plasser de slik at de har mest mulig luft rundt seg (gjør så godt du klarer).
Sprinkle over olje.
Stek i ca. 15 minutter, snu dem, og stek i ytterligere ca. 15 min.
Når de begynner å få en fin gyllen farge i kantene, skrur du av ovnen, setter døren på gløtt, og lar søtpotet-fries´en stå «og sprø seg enda mer til» i ettervarmen i 10 minutter.
Dryss over maldonsalt, og krydre med chiliflak og paprikakrydder.

CHEESEBURGER
Bland alle ingrediensene i en bolle, og form to store burgere.
Stek i stekepanne med litt smør på sterk varme.
Når det begynner å sive ut kjøttsaft, snur du burgerne og steker de på andre siden.
Legg på ost. Når det igjen siver ut kjøttsaft, er burgerne medium stekt.
Legg på det du ønsker av salat og tilbehør, og server med sprø søtpotetfries.

 

Hjemmelaget cheeseburger og burgerbrød

 

EKSTRA GODT BLIR DET NÅR DU SERVERER MED EGEN HJEMMELAGET KETCHUP!

 

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen