fbpx

PARMENTIER MED LAMMEKJØTT – SLIK LAGER DU RESTEMAT DELUXE

Parmentier med lammekjøtt - restemat deluxe

I går grillet vi blant annet noen lammekoteletter, og det ble som alltid mat til overs. I tillegg hadde jeg potetmos ferdig i kjøleskapet. Så i dag bestemte jeg meg for å transfomere disse restene til en nydelig parmentier med lam.

Parmentier er en fellesbetegnelse for retter som består av oppdelt kjøtt og potetstappe, og har fått navnet sitt fra franskmannen Antoine-Augustin Parmentier. Parmentier overtalte nemlig Ludvig den 16. til å innføre poteten til hoffets daglige middagsbord. Og slik ble poteten populær!

Ordet restemat omtales ofte som noe negativt, men jeg synes faktisk at restematen ofte blir bedre enn orginalen. Vi prøver generelt å spise opp den maten vi har, både av miljøvennlige og økonomiske grunner. Og min erfaring er altså at hvis du bare kikker langt nok inn i kjøleskapet, er litt kreativ, så kan du trylle fram de deiligste retter! Du «tager det du haver» – og smaker det til!

 

Parmentier med lammekjøtt - restemat deluxe

 

DU TRENGER:

(Til 2 personer)

2 grillede lammekoteletter, i biter
1 grillet pølse, i biter
2 gulrøtter, kuttet i halvmåner
1 liten løk, kuttet i halvmåner
Ca 3 dl erter, frosne
2 ss balsamicoeddik
3 ss rødvin eller kraft
4-5 timianskvister
Salt og pepper
Potetmos
1 neve parmesan, revet

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 200 grader.
Stek løk og gulrot i litt olje til det begynner å bli mykt, ca 5 min.
Ha i kjøttet og ertene.
Hell over balsamico og rødvin/kraft, og la det småkoke i ca. 2 min.
Tilsett timian, og smak til med salt og pepper.
Ha kjøttblandingen i en ildfast form.
Bre potetmos over så det dekker kjøttet (ca. 1 cm tykkelse).
Strø over parmesan, og stek i ovnen til osten begynner å bli gyllen (ca. 15 min).
Server gjerne med en frisk salat til, og eventuelt litt godt brød.

 

Parmentier med lammekjøtt - restemat deluxe

 

GLAD I LAMMEKJØTT? PRØV LETTERE GRESK MOUSSAKA I KVELD!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top