RULLEKAKE MED GRESSKAR – ROLL OVER, PUMPKIN! (SUKKERFRI)

Rullekake med gresskar

Vôila – min aller første rullekake! Den ble ikke perfekt, den sprakk til og med på midten. Men dette er ikke en side for perfeksjonerte kokker. Dette er en side for “folk i gata”, og da kan vi ikke forvente perfekt resultat hver gang! Det viktigste er at det smaker godt. Og denne rullekaken ble rett og slett supergod!

Og hvor fantastisk er det ikke med en kake som faktisk inneholder grønnsaker?! En deilig krydret rullekake med kremostfyll, et friskt bringebærlag og “sukker” som knaser i tennene. Men så er den altså laget av gresskar! Og gresskar er en mager grønnsak, men har et høyt innhold av blant annet beta-karoten og vitamin A (som er bra både for hud og for synet). I tillegg inneholder den mye fiber, som er bra for magen. Så la oss spise kake, sier jeg bare!

 

Rullekake med gresskar

 

DU TRENGER:

RØRE:
2 dl grovt mel (jeg brukte en blanding av grovt mel og speltmel)
2 ts bakepulver
1/2 ts malt kanel
1/4 ts malt muskatnøtt
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts salt
4-5 nellikspiker, finhakket
3 egg
1 dl sukrin + 1 ss (eller sukker)
1 dl sukrin gold (eller sukker)
1 ss sukrin (til å sprinkle kjøkkenhåndklet)
2 dl gresskarpuré*
2 ss olje

KREMOSTFYLL:
225 g kremost (f.eks. Philadelphia)
5 ss sukrinmelis (eller lønnesirup)
7-8 stevia vaniljedråper (hvis du har)

BRINGEBÆRFYLL:
2 dl frosne bringebær
Sukrin (eller lønnesirup) etter smak
1 ts maizena + 2 ts kaldt vann

*Gresskarpuré kan du finne (på boks) i enkelte matvarebutikker, hos lokale grønnsaksbutikker eller på nettet (f.eks. her!). Du kan også lage det selv, hvis du finner gresskar. Fjern skinn og frømasse, kutt det i terninger, og bak det i ovnen til gresskarkjøttet er mørt (200 grader, ca. 25 min). Deretter moser du kjøttet med en stavmikser, og vips så har du gresskarpuré!)

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader, og finn fram en rektangulær form (min var på 28×38 cm).
Klipp til et bakepapir som passer i formen, og pensle med olje.
Bland mel, bakepulver og krydder i en bolle.
Visp egg og sukrin i en annen bolle.
Ha i gresskarpuréen, bland godt.
Bland det våte i det tørre, og hell røra utover i formen.
Stekes i ca. 11-13 min, til overflaten er tørr.
Legg utover et tynt, rent kjøkkenhåndkle, og sprinkle over sukrin/sukker.
Ta ut kaken forsiktig, og legg den straks ned på kjøkkenhåndkleet.
Fjern bakepapiret, og rull kaken forsiktig sammen i kjøkkenhåndklet.
La den avkjøle seg i kjøleskapet, ca. 30 min.
Visp sammen ingrediensene til kremostfyllet til en jevn røre.
Varm bringebærene i en liten kjele, og søt etter smak.
Rør maizena ut i kaldt vann, og hell det over bringebærene.
La det tykne over svak varme, mens du rører godt. Avkjøl.
Rull forsiktig ut kaken, og smør kremostfyllet utover.
Bre deretter over bringebærfyllet.
Rull kaken forsiktig sammen igjen, og pakk den inn i plastfolie.
La den hvile i kjøleskapet i 1,5 time før servering.
Kaken holder seg i minst 3 dager i kjøleskapet (når den er pakket inn i plast).

 

Rullekake med gresskar

 

GRESSKAR ER SOM EN SWISS ARMY KNIFE – DET KAN BRUKES TIL DET MESTE. SOM FOR EKSEMPEL DENNE SUNNIFISERTE MAC´N´CHEESE VARIANTEN HER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen