JULENS BORD PYNTET I RØDT, HVITT OG GRØNT! (BORDDEKORASJON)

Det er ikke bare maten som er viktig til jul… Selve bordet må jo også pyntes! Og i fjor lagde jeg for første gang mine egne dekorasjoner til et stemningsfullt og pyntet vinterbord. Det var så gøy at jeg måtte lage nye dekorasjoner til bordet i år også. Enda en ny juletradisjon der altså!

Temaet denne gangen er “jul i rødt, hvitt og grønt” – og jeg håper du blir inspirert av disse enkle og vakre dekorasjonene til julens spisebord.

 

BJELLEKLANG

Borddekorasjon til jul

Disse julekulene er ikke bare dekorative, men de er utrolig enkle å lage! Heng de på juletreet, i vinduet, eller gjør som meg og legg de rett på duken. Det eneste du trenger er “tomme” julekuler i glass, og noen små kvister med røde vinterbær. Ta av korken, stikk en kvist ned i hver kule, og fest med for eksempel silkebånd.

P.S. Disse julekulene kan selvfølgelig brukes igjen neste år. Bare fisk ut pynten, og erstatt den med “årets tema”.

 

Borddekorasjon til jul

 

NÅ TENNES TUSEN JULELYS

Et flott dekket bord ha levende lys. Disse enkle snølyktene og lysestakene lager du på 1-2-3. Og du trenger kun små glass, et par gjennomsiktige flasker, skinnbånd/hyssing, kvister med røde bær og litt grovsalt.

Snølyktene har jeg laget av tomme yoghurtglass, men alle typer små glass kan benyttes. Knyt skinnbånd rundt glasset, og fest en kvist med røde bær. Fyll glasset med grovsalt, og sett et telys nedi. Lysestakene har jeg laget ved å putte noen kvister med røde bær ned i glassflasker i forskjellige størrelser, og satt et lys oppi. Veldig enkelt, men allikevel julete og stemningsfylt!

 

Borddekorasjon til jul

 

ALL I WANT FOR CHRISTMAS

Borddekorasjon til jul

Selve bordkortene består i år av en liten kvist med røde bær, og litt god, gammeldags perling. Psst! Dette er en fin måte å involvere barna i bordpyntingen! Enkle manilla-lapper får du tak i hos butikker som Søstrene Grene og TGR, og sikkert i diverse bokhandlere.

 

RUDOLF ER RØD PÅ NESEN

Borddekorasjon til jul

Jeg har alltid likt osteklokker, og de kan brukes til så mye mer enn å oppbevare ost. Jeg er i tillegg glad i rådyr, og har de i alle størrelser og farger. Så i denne søte borddekorasjonen har jeg brukt “snø” (fra TGR), en liten kvist med røde bær, og det minste rådyret jeg har. Er den ikke søt?

 

 

FJORÅRETS JULEBORD GRØNNE JUL KAN DU SE HER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

GRØNN JUL!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen