Når du lar kyllingen ligge i en god marinade over lengre tid, får du alltid et saftig og godt resultat. Og serverer du marinert kylling med en deilig og kremet brokkolisalat i tillegg – ja, da er du sikret en nydelig og smakfull middag!
PS! Brokkolisalaten kan med fordel lages dagen i forveien:-)
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
8 lårfileter av kylling eller 4 store kyllinglår
MARINADE:
2 ss olivenolje
3 ss sojasaus
1 ss sesamolje
2 ss honning
1 ts grov sennep
1/2 sitron, presset
4 hvitløksfedd, knust eller finhakket
1 liten ts pepper
0,5 ts chiliflak
KREMET BROKKOLISALAT:
1 brokkoli
1 pakke stjernebacon (eller ca. 150 g bacon)
1 dl rødløk, hakket ganske fint
40 g pinjekjerner (ca. 1 dl), ristet
1/2 dl rosiner
DRESSING:
3/4 dl majones (lett eller vanlig)*
5/4 dl kesam (evt. crème fraîche)*
1 ss hvitvinseddik (evt. eplesidereddik)
1-2 ts honning, etter smak
1 ss presset sitron
Salt og pepper etter smak
*Majones og kesam utgjør altså 2 dl tilsammen. Og jeg foretrekker litt mer kesam, og litt mindre majones. Men dette er en smakssak…
SLIK GJØR DU:
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, og ha den i en brødpose.
Legg i kyllingen, og vend godt. Pass på at marinaden kommer til over alt!
La kyllingen marinere i kjøleskapet i minimum 2 timer (og gjerne over natten).
Sett stekeovnen på 225 grader.
Legg kyllingen i en ildfast form, og bak i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, 20-25min.
Pass på å “vanne” kyllingen med marinaden 1-2 ganger i løpet av steketiden.
Hvis overflaten begynner å bli for mørk, kan du dekke kyllingen med litt aluminiumsfolie.
KREMET BROKKOLISALAT:
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp bakepapir på et stekebrett.
Fordel baconskivene utover, og la de steke til det er sprøtt, ca. 15.
La de renne av seg på et kjøkkenpapir.
P.S. Du kan selvfølgelig steke baconet i pannen, hvis du heller foretrekker det.
Skyll brokkolien, kutt den i små biter, og ha den over i en bolle.
Tilsett løk, pinjekjerner og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper.
Vend dressingen godt inn i brokkolisalaten.
Klipp baconet i små biter, og strø det over salaten
La salaten hvile i kjøleskapet i min. 30 minutter før du serverer!
P.S! Lag gjerne salaten dagen i forveien.
PRØV OGSÅ TERIYAKI KYLLING MED FULLKORNSRIS OG ASPARGES!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Det må jeg prøve
Jepp, lag den i morgen, og dagen etter er middagen klar!