Libanesisk tabbouleh er i utgangspunktet en ren urtesalat med bittelitt bulgur i. Men jeg synes denne friske “salaten” passer så godt som tilbehør til både kjøtt og fisk, så jeg tilsetter gjerne mer bulgur enn i originaloppskriften. Vi skal jo bli mette og, er du ikke enig?
PS! En annen ting som gjør dette til en “ekte” libanesisk tabbouleh, er å finhakke urtene til du nesten ikke orker mer. Det skal skal være fint – fint – fint!
DU TRENGER:
(Gir 3-4 posjoner)
2 dl bulgur
1 klatt smør
1 stor moden bifftomat
3 dl frisk persille, finhakket
1 dl mynte, finhakket
2 vårløk, kuttet i tynne rundeller
1/2 dl olivenolje
1 sitron
SLIK GJØR DU:
Kok bulguren etter anvisning på pakken (med en smørklatt i vannet).
Hakk bifftomaten i små biter.
Fin-fin-finhakk persillen godt.
Gjør det samme med mynten.
Kutt vårløken i tynne rundeller.
Bruk en gaffel til å “puffe” opp den ferdigkokte bulguren, og ha den over i en passende bolle.
Bland inn tomatene, krydderurtene og vårløken.
Hell oljen i en liten bolle, og press over en halv sitron. Bland godt.
Bland så vinaigretten inn i salaten.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med presset sitron og litt god olivenolje.
HER HAR DU OGSÅ TABOULÉ FRA MIDDELHAVET – SAME, SAME, BUT VERY DIFFERENT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!