Jeg har fått helt dilla på mandelcookies trukket med hvit sjokolade! Den deilige smaken av vanilje, litt syrlig sitron og den bløte, hvite sjokoladen som nærmest smelter i munnen… Oh! My! Gosh!
Cookiesene er laget av mandelmel og kokos, er så og si uten sukker, og absolutt helt glutenfrie. Så søte – og fryktelig vanedannende!
DETTE TRENGER DU:
(Gir ca. 12 cookies)
1 egg
1 dl sukrin
1/2 økologisk sitron, 1 ts finhakket zest+ 2 ts sitronjuice
7-8 dråper vaniljestevia (evt. 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ts bakepulver
1 knip salt
2 dl mandelmel
0,5 dl revet kokos
Hvit sjokolade (ca. 50 g.)
Pynt
P.S. Velg sukkerfri sjokolade og pynt hvis du ønsker helt sukkerfrie cookies.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 175 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Visp egg og sukrin til eggedosis med en miksmaster.
Tilsett sitronzest- og juice, vanilje, bakepulver og salt mens du visper lett.
Bland inn mel, og til slutt kokos.
Deigen skal være ganske fuktig når den er ferdigblandet.
Pakk den inn i plastfolie, og legg den i fryseren i ca. en time.
Form små kuler med hendene, og legg de på stekebrettet, og trykk de lett ned.
Stek i ovnen i 13 min (så fort de begynner å skifte farge, tar du de ut!).
La cookiesene avkjøles på en rist.
Varm hvit sjokolade over vannbad.
Bre sjokoladen utover cookisene, og strø over ønsket pynt.
Oppbevares mørkt og tørt i en kakeboks.
PRØV OGSÅ “SPRØ UTENPÅ – MYKE INNI” COOKIES MED MØRKE SJOKOLADEBITER (GLUTENFRIE)!
BON APPÉTIT!