SØTE MANDELCOOKIES MED HVIT SJOKOLADE OG MYE KJÆRLIGHET (GLUTENFRI)

Mandelcookies med hvit sjokolade

Jeg har fått helt dilla på mandelcookies trukket med hvit sjokolade! Den deilige smaken av vanilje, litt syrlig sitron og den bløte, hvite sjokoladen som nærmest smelter i munnen… Oh! My! Gosh!

Cookiesene er laget av mandelmel og kokos, er så og si uten sukker, og absolutt helt glutenfrie. Så søte – og fryktelig vanedannende!

 

Mandelcookies med hvit sjokolade

 

DETTE TRENGER DU:

(Gir ca. 12 cookies)

1 egg
1 dl sukrin
1/2 økologisk sitron, 1 ts finhakket zest+ 2 ts sitronjuice
7-8 dråper vaniljestevia (evt. 1 ts vaniljeekstrakt)
1 ts bakepulver
1 knip salt
2 dl mandelmel
0,5 dl revet kokos

Hvit sjokolade (ca. 50 g.)
Pynt

P.S. Velg sukkerfri sjokolade og pynt hvis du ønsker helt sukkerfrie cookies.

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 175 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Visp egg og sukrin til eggedosis med en miksmaster.
Tilsett sitronzest- og juice, vanilje, bakepulver og salt mens du visper lett.
Bland inn mel, og til slutt kokos.
Deigen skal være ganske fuktig når den er ferdigblandet.
Pakk den inn i plastfolie, og legg den i fryseren i ca. en time.
Form små kuler med hendene, og legg de på stekebrettet, og trykk de lett ned.
Stek i ovnen i 13 min (så fort de begynner å skifte farge, tar du de ut!).
La cookiesene avkjøles på en rist.
Varm hvit sjokolade over vannbad.
Bre sjokoladen utover cookisene, og strø over ønsket pynt.
Oppbevares mørkt og tørt i en kakeboks.

 

Mandelcookies med hvit sjokolade

 

PRØV OGSÅ “SPRØ UTENPÅ – MYKE INNI” COOKIES MED MØRKE SJOKOLADEBITER (GLUTENFRIE)!

 

BON APPÉTIT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen