Lompepai er den perfekte middagen for de aller travleste hverdagene. Lompepai er altså en pai der bunnen er “laget” av lomper (gjerne spelt eller havrelomper), med en lett eggeblanding, grønnsaker og fyll. Og ikke bare er det en enkel og rask middag, den er også sunn – og en rett alle i familien liker (litt avhengig av hva du fyller den med selvfølgelig!)
Jeg har denne gangen laget en variant med røkelaks og fetaost, som er favoritt hos både store og små i familien vår. I tillegg er den fylt med massevis av grønne saker – spinat, brokkoli, vårløk og erter. Slik at vi får fylt opp en stor del av “5 om dagen”-kvota vår! Formen jeg har brukt er forholdsvis liten, men du kan fint doble porsjonen, og bruke en vanlig paiform.
DU TRENGER:
(til 2 personer/en liten paiform)
4 lomper (jeg bruker havrelomper)*
Olje til smøring
2 never spinat
1 dl erter, frosne
2 egg
150 g gresk yoghurt
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 liten brokkoli, i små buketter
2 vårløk, kuttet i ringer
150 g røkelaks, i strimler
75 g fetaost, smuldret
Salt og pepper etter smak
*Jeg foretrekker en tynn bunn, men hvis du ønsker en tykkere bunn kan du legge på 2-3 lomper til, for et ekstra lag. Og som nevnt ovenfor; hvis du bruker en vanlig stor paiform må du doble ingrediensene).
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader, og smør en liten ildfast form med litt olje..
Skyll ertene i kaldt vann, og la vannet renne av.
Del lompene i to, og dander de i en liten ildfast form (se bildet over).
Dekk bunnen med spinat.
Visp sammen egg, yoghurt, salt og pepper.
Bland inn brokkoli, erter og vårløk i eggeblandingen og fordel den over spinaten.
Legg deretter utover røkelaks og fetaost.
Stekes midt i ovnen til eggeblandingen er stivnet, ca. 20-25 min.
HAR DU PRØVD RUSTIKK PAI MED PÆRE CHÉVRE OG BACON? LOW-CARB PAIBUNN MED KUN 3 INGREDIENSER!
BON APPÉTIT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG OGSÅ PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!