HALLOWEEN SNACKS – INNBAKT BRIE MED SPICY GRESSKARSYLTETØY

Innbakt brie med gresskarsyltetøy

Oh-la-la, denne altså!! Innbakt brie, som for anledningen har kledd seg ut som gresskar, er bare såååå god! Med “puffy” butterdeig rundt, og digg gresskarsyltetøy med varmende krydder inni, så smelter denne godsaken bokstavelig talt i munnen. Og så elsker jeg jo hvordan denne retten tar seg ut på bordet – akkurat som et nydelig, lite gresskar.

Kutt “gresskaret” i skiver og server som aperitiff, snacks eller tapas. Eller server den hel til middag, med grønn salat til. Ok, så er ikke dette akkurat hverdagsretten, men det er jo bare halloween en gang i året;-) Gartner´n var spesielt fornøyd med gresskarsyltetøyet, som er superenkelt å lage og passer godt til andre oster også. Men du kan selvfølgelig bruke andre typer syltetøy som passer, f.eks. fiken.

Så knask eller knep? Her blir det helt klart KNASK til Halloween!

 

Innbakt brie med gresskarsyltetøy

 

DU TRENGER:

1 stor rund brie
Butterdeig*
1 pisket egg, til pensling
Hyssing
Kanelstang og blader til dekor

*I Frankrike finner du ferdig butterdeig som paideig i butikken, men i Norge må du kanskje lete etter butterdeig i frysedisken. Og da er det også mulig at du må kjevle den ut, så les bak på fremgangsmåten. 

SPICY GRESSKARSYLTETØY:
Ca. 350 butternutpuré*
1,5 ts kanel, malt
1 ts ingefær, malt
0,25 ts muskatnøtt, malt
1 dl appelsinjuice
3-4 ts honning

*Sett stekeovnen på 200 grader, kutt et lite butternutgresskar i to på langs. Skrap ut frømassen, pensle med litt olivenolje, og bak i ovnen til det er mykt (ca. 30 min). Bruk en skje og skrap ut gresskarkjøttet. Bruk en stavmikser og miks til en jevn puré. Voilá!

 

SLIK GJØR DU:

Lag gresskarsyltetøyet: ha alle ingrediensene i en liten kjele.
Varm opp over middels varme, og la simre i ca. 5 min (rør rundt innimellom).
Smak til med søtning. Oppbevares i ett glass i kjøleskapet.
Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp et stekebrett med bakepapir.
Rull/kjevle ut deigen, og bre utover et godt lag med syltetøy.
Legg osten midt på, og pakk den inn i deigen (endene skal underst).
Prøv å få minst mulig “skrukker” på sidene, og kutt vekk overflødig deig på undersiden (så det ikke blir dobbelt med deig).
Legg opp 8 hyssingtråder i ett stjernemønster, og legg osten i midten (med toppen ned).
Knyt trådene sammen, kutt vekk endene, og legg osten på bakepapiret (med knuten ned).
Pensle med egg, og bak i ovnen til deigen er gyllen og gjennomstekt.
Hvis du har for mye deig under, trenger den lenger steketid. Dekk evt. toppen med folie, så den ikke svir seg.
Fjern hyssingen forsiktig, plant en kanelstang i midten, og evt. pynt med noen blader.
Voilá – server med ostekjeks, godt brød eller f.eks. eplebåter.

 

Innbakt brie med gresskarsyltetøy

 

DU MÅ OGSÅ PRØVE GRILLET CAMEMBERT – DEN PERFEKTE AVSLUTNING PÅ GRILLMIDDAGEN!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DIGG MATINSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen