VARMENDE OG KRYDRET GRYTE MED BUTTERNUT-GRESSKAR, KIKERTER OG LINSER (VEGETAR)

Krydret gryte med butternutgresskar

En krydret gryte med butternutgresskar og massevis av spennende smaker. Og en gryte som virkelig varmer deg opp på sure høstdager og kalde vinterkvelder. Dette er et vegetarmåltid som kan nytes av alle, for her skorter det virkelig ikke på smak. Hovedrollen spilles av butternutgresskaret, som er en av de mest anvendelige grønnsakene jeg vet om!

Butternutgresskar kan blant annet brukes i både brød og kaker. Det kan brukes til å lage puréer og gratenger. Og selvfølgelig i supper og gryter. Gresskaret er genialt å bruke i matlaging fordi det har lavt innhold av fett, men et høyt innhold av beta-karoten, vitamin A og kostfiber – samt en kilde til protein og kalium. Og sammen med både kikerter og linser, får du et fullstendig måltid som metter godt i magen!

 

Krydret gryte med butternutgresskar

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

2,5 dl grønne linser, skylt godt*
Ca. 1 kg butternutgresskar, uten skall og frømasse
1 rød løk, hakket
Litt olje til steking
6 hvitløksfedd, finhakket
2 ts malt spisskummen
1 ts malt gurkemeie
1 ts malt kanel
1 ts salt
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts kayennepepper
6-7 dl grønnsaksbuljong, lettsaltet
1 boks hakkede tomater
1 boks kikerter, skylt
1/2 sitron, presset
Koriander, finhakket
Salt og pepper etter smak

P.S! La gjerne linsene ligge i kaldt vann i 1 time før tilberedning. Og hvis ikke tiden er på din side, så er det viktig at de ihvertfall skylles godt i forkant. 

 

SLIK GJØR DU:

La linsene ligge i en bolle med kaldt vann i 1 time, eller skyll de godt.
Kutt butternutgresskaret i små terninger (1 x 1 cm).
Bruk en stor tykkbunnet kjele, og stek løken blank i litt olje, ca. 3 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Bland inn alle krydderne, vend godt rundt.
Ha i greskkarterningene, buljong, tomater, kikerter og linser.
Kok opp, og dekk til med lokk.
La gryten småkoke til gresskaret er mørt og linsene myke, ca. 30-40 min.
Press over sitron, og dryss over godt med finhakket koriander.
Server gryta med ei lita klatt rømme og for eksempel med litt godt brød ved siden av.

 

Krydret gryte med butternutgresskar

 

PRØV OGSÅ SMAKFULL OG SUNN CURRY MED SØTPOTET, SPINAT OG KIKERTER (VEGETAR)!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen