Hvis du er ute etter en superenkel middag som tar deg rett ned til solfylte Toscana, samtidig som den metter behagelig i magen: look no further! Alt-i-en Laksepanne fra Toscana er en balansert middag, full av gode næringsstoffer. Rik på proteiner og kostfiber fra bønner og gresk yoghurt. Et godt påfyll av vitaminer, mineraler og antioksidanter får du fra grønnsakene – og de essensielle og viktige omega-3 fettsyrene fra laksefiletene. I tillegg til deilig krydder og soltørket tomat, som sørger for den nydelige smaken av Middelhavet.
Det er heller ikke noe minus at middagen står ferdig på bordet innen 20 min, og at det er minimalt med oppvask etterpå. Sånn blir det nemlig når du lager “alt i en” middager, der alt er laget i en og samme panne. Kort oppsummert : dette er en perfekt middag for deg som liker det sunt & enkelt, samtidig som du elsker god smak!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 laksefileter
Olje til steking
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
10 soltørkede tomater, hakket
200 g cherrytomater, skylt
200 g spinat, skylt
2 dl mandelmelk, evt. vanlig melk
3 dl gresk yoghurt
1 glass med hvite bønner, skylt (400 g netto)
1/2 sitron, presset
Salt og pepper
1 ts oregano
1 ts timian
SLIK GJØR DU:
Krydre laksefiletene godt med salt og pepper.
Brun de på hver side i litt olje i en stor stekepanne, og sett de deretter til side.
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk og cherrytomater, la det surre i 1-2 min.
Hell over melk og yoghurt, og ha i krydder, spinat og soltørket tomat.
La det surre i 5 min, til spinaten klapper sammen.
Bland inn bønnene, legg over laksen og varm opp under lokk til laksen er gjennomstekt, ca. 7-8 min.
Voilá!
ØNSKER DU FLERE GODE FISKEMIDDAGER FRA MIDDELHAVET? PRØV BAKT TORSK I URTESMØR MED CHERRYTOMATER OG BLOMKÅLRIS!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK – FOR REN MATGLEDE OG INSPIRASJON!
BON APPÉTIT!
Nam, nam, dette må vi lage snart. Ser flott og fristende ut! Det er nok flere i familien min som vil like dette!!!
Så bra! Det tipper jeg også at det er, Marit! Bon appetit <3