LETT KREMET OG KRAFTIG GOD SUPPE FRA TOSCANA – MED SALSICCIA OG SPINAT

God suppe fra Toscana

Når kulda biter, og du lengter etter noe varmt og smakfullt å varme deg på, er en lett kremet og kraftig god suppe fra Toscana redningen! Den er fylt til randen med deilige smaker – fra saftige biter av salsiccia til silkemyk spinat og fløyelsmyk kokosmelk som gir suppen akkurat den rette mengden kremethet. Og i tillegg så er den både enkel å lage og imponerende nok til å servere gjester!

Denne suppen har alt: møre poteter og gulrøtter som gir en deilig fylde, italienske krydder som løfter smaken til nye høyder, og et hint av chili som gir en behagelig varme. Kombinasjonen av kraftig oksebuljong og kokosmelk skaper en balanse mellom det robuste og det milde – en ekte smaksopplevelse fra Toscana, rett hjem til deg. Så uansett om du drømmer om en tur til Italia, eller bare ønsker å krydre hverdagen litt, er denne suppen perfekt.

 

 

DU TRENGER:

(Gir 6 porsjoner)

Ca. 450 g salsiccia (evt. fersk italiensk pølse med høy kjøttprosent)
1 løk, kuttet fint
2 hvitløksfedd, finhakket
1/2 ts basilikum, tørket
1/2 ts timian, tørket
1/2 ts rosmarin, tørket
1 ts oregano, tørket
1 knip chiliflak (etter smak)
2 l oksebuljong
6 medium store poteter, skrelt og kuttet i små terninger, 1 cm
3 gulrøtter, kuttet i tynne rundeller
200 g frisk spinat
1 boks kokosmelk, à 400 ml

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med å fjerne skinnet fra pølsen, og brun kjøttet i litt olje i en tykkbunnet kjele.
Bruk en gaffel og hakk opp kjøttet.
Ta ut kjøttet og la det hvile på en tallerken på kjøkkenbenken.
Ha løk og stek den blank, ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk og surr i 1 min.
Ha i krydder, poteter og gulrøtter, og hell over buljong.
Kok opp og la simre til grønnsakene er al dente (fortsatt litt faste).
Ha i kjøttet, spinat og kokosmelk, kok opp og la simre til spinaten er myk (et par min).
Server med godt brød og revet parmesan.

 

 

PRØV OGSÅ TOM KHA GAI – SPICY THAISUPPE FOR HVERMANSEN!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR FARGERIK MATGLEDE FRA MIDDELHAVET!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen