Salat kan være så mangt… Og det har hendt opptil flere ganger at jeg har bestilt en salat ute, og gått fra restauranten sulten. Og da blir jo litt av vitsen borte. Så når jeg snakker om “komplett salat”, betyr det at den inneholder alt du – og kroppen din – trenger.
Og i denne komplette salaten er det blant annet kyllingfilet, som er kjent for å være proteinrik. Avokado som er rik på gode fettsyrer, grønnsaker og næringsrike frø – og litt bulgur for å være helt sikker på at du blir mett. Nå er jo bulgur laget av durumhvete, og ligner på couscous i både smak og utseende. Men i bulguren er mer av kornet bevart, og derfor også mer næringsrikt.
DU TRENGER:
(Gir 2 posjoner)
1 dl bulgur
2 kyllingfileter + olje til steking
Salt, pepper og paprikapulver (og evt. en klype chiliflak)
1 avokado
1/2 sitron, presset
2 vårløk, kuttet i rundinger
8 cherrytomater, kuttet i to
2 never ruccola
4 ts pesto
3 ss solsikkefrø (eller pinjekjerner)
ENKEL VINAIGRETTE:
4 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
(Resten av sitronen)
Salt og pepper
1 knip chiliflak
SLIK GJØR DU:
Tilbered bulguren etter anvisning på pakken.
Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og paprikapulver (og chiliflak).
Stek de i litt olje på sterk varme til de har en gyllen stekeskorpe, ca. 2-3 min på hver side.
Dekk til med lokk, og la de ettersteke på svak varme til de ikke lenger er rosa inni.
Ca. 6-7 min på hver side.
Kutt avokadoen i to, fjern steinen og skinnet, og kutt den i skiver.
Skvis over sitron, så den holder seg grønn og frisk.
Visp sammen ingrediensene til vinaigretten.
Legg opp to passende tallerkner, og fordel utover bulgur, avokado, vårløk, tomater og kylling.
Ringle over vinaigretten, legg på pesto og strø over frø/kjerner til slutt.
PRØV OGSÅ BYGGRYNSSALAT MED BAKT AUBERGINE OG FETA!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!