FLERE AKTIVITETER FOR SMÅ BARN – DAGENE ER IKKE BLITT KORTERE I KARANTENEUKE 3!

Aktiviteter for små barn

Aktiviteter for små barn er alltid populært. Og er de små barna hjemme fra barnehage og skole i disse tider, er det sikkert enda mer velkomment! For dagene i karantene er laaaange, og tiden bør jo helst fylles med litt andre ting enn Netflix og dataspill.

Det finnes mye fantastisk inspirasjon på nettet, blant annet på pinterest. Og jeg kan ikke ta æren for å være hjernen bak alt dette her. Men inspirasjon er til for å deles, og dette er noen av aktivitetene som hjalp oss gjennom forrige uke:

 

Aktiviteter for små barn

ANSIKTSMALING!

Barn elsker å kle seg ut. Og er barna lei av kostymene de har, så kan dere jo prøve ansiktsmaling! Gå for eksempel inn på pinterest.com. og søk på make up + “tingen barna ønsker å være” + kids. Så vil det nok komme opp mange varianter. Elias ville være zombie, og Sanna ville være Simba. Og etterpå følger selvfølgelig et laaaangt bad!

 

Aktiviteter for små barn

YOGA FOR BARN

Mine 5-åringer er bitt av yoga-basillen, så her kjører vi nå “yoga” ihvertfall en gang om dagen. Når jeg skriver “yoga” i hermetegn, så er det fordi jeg er ingen yogainstruktør. Og for meg er det ikke så farlig om de gjør øvelsene korrekt. Søk etter ABC yoga for kids, og du får opp flere plansjer med enkle yoga-øvelser illustrert i en barnslig og søt strek.

 

Aktiviteter for små barn

BAK VERDENS ENKLESTE KAKE!

Denne enkle formkaken kan alle lage! Det eneste dere trenger er en bakebolle, en brødform og et lite yoghurtbeger (+ resten av ingrediensene selvfølgelig). Du bruker nemlig yoghurtbegeret som et målebeger. Et litt artig konsept, er det ikke? Yoghurtkaken er nøytral på smak, så tilsett gjerne noe ekstra. Vi har tilsatt både sitronjuice og zest for saftig sitronkake, og kakao og sjokoladebiter for digg sjokoladekake!

 

DERE TRENGER:

(1 vanlig brødform)

1 beger naturell yoghurt (et lite vanlig beger)
2,5 beger mel (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)*
1,5 beger sukker (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)*
0,5 beger nøytral olje (bruk det tomme yoghurtbegeret som målebeger)
3 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker (hvis du har)
Smør til smøring av formen

Valgfri smak, for eksempel bær, sitron, appelsin, sjokolade, nøtter…

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader.
Ha yoghurt i en bolle, sammen med olje.
Visp inn eggene.
I en annen bolle blander du sammen mel, sukker, bakepulver og vaniljepulver.
Bland det tørre med det våte.
Rør til slutt inn ønsket «smak».
Hell røren over i en smurt brødform, og sett i stekeovnen.
Stek i ca. 25 – 30 minutter, til kaken begynner å bli gyllen (eller til tannpirkeren er tørr).

 

Aktiviteter for små barn

EKTE DYR I STUA

På google finner du svaret på alt. Og da mener jeg ALT! I går fikk jeg et fantastisk tips av en venninne (også hjemme i karantene med små barn selvfølgelig): hvordan få all verdens dyr rett inn i stua! Finn fram telefonen, gå på internett og google.com. Søk på det dyret du ønsker å “invitere hjem”, i vårt tilfellet var det tiger. Trykk deretter på “Se en tiger i full størrelse – på nært hold, Se i 3D. Og gjennom kameraet på telefonen din, får du plutselig opp en stor tiger som beveger seg. Her er det bare å prøve seg fram. Vi har de siste dagene lekt med både løve, tigerhai og kobraslange..!

 

Aktiviteter for små barn

MORSOMME MONSTER-BOKMERKER

Disse søte bokmerkene bretter dere enkelt sammen, og det beste er å bruke origamipapir (eller kanskje glanspapir). Vi hadde ingen av delene, så vi brukte noe gavepapir jeg hadde liggende. Etter å ha brettet sammen hoveddelen, tegner dere øyne som dere limer på, eller bruker ferdige plast/hobbyøyne. Og til slutt limer dere på tenner eller nebb, eller det dere selv måtte ønske! Det finnes flere oppskrifter der ute, men her er en fin og enkel video å følge fra Red Ted Art!

 

TRENGER DU FLERE AKTIVITETER? SJEKK UT FORRIGE UKE´ S “COVID-19-TIPS!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BONNE COURAGE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen