Kremet gryte med tigerreker, cherrytomater og spinat er en middag til både hverdags og helg. Den er både lettvint og rask å lage, og smaker helt nydelig!
Server gryten sammen med aspargesbønner – eller kanskje bare litt godt brød til? Så er det bare å drømme seg nedover til sydligere strøk, for dette smaker av Middelhavet!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
GRYTE:
500 g tigerreker, rå
Litt olje til steking
50 g smør
3-4 hvitløksfedd, finhakket
400 cherrytomater, kuttet i to
400 g babyspinat, skylt
1/2 økologisk sitron, presset + 1-2 ts finhakket zest
1 dl fløte
1 dl parmesan, revet
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 godt knip chiliflak
1 dl frisk basilikum, finhakket
BØNNER:
400 g aspargesbønner
1 hvitløksfedd, finhakket eller knust
2 ss olivenolje
1 ts dijonsennep (valgfritt)
1/2 sitron, presset
SLIK GJØR DU:
GRYTE:
Rens tigerrekene, og stek dem i en panne med litt olje til de skifter farge til rosa, ca. 2-3 min.
La rekene hvile på kjøkkenbenken.
Smelt smør i en stor stekepanne, og stek hvitløken i mens du rører rundt, 1 min.
Ha i cherrytomatene, og la de steke i ca. 5 min.
Ha i spinaten, og la den steke til den klapper sammen, mens du rører regelmessig, ca. 5 min.
Tilsett sitron (presset+zest), fløte, parmesan, krydder, og kok opp.
Ha til slutt i rekene og frisk basilikum, og la alt surre i 1 min.
Smak til med salt og pepper.
BØNNER:
Kok bønnene møre i lettsaltet vann, 5-6 min.
Bland sammen hvitløk, olje og sennep, og vend bønnene rundt i vinaigretten.
Press over sitron, og krydre med pepper.
ELLERS SÅ KAN JEG ANBEFALE ALT-I-EN PAKKEN MED KREMET LAKS OG SCAMPI – ENKLERE BLIR DET NESTEN IKKE!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Hei
Denne så veldig fristende ut- jeg prøver ut den i helgen!👍takk for oppskrift!
mvh Anniken
Bare hyggelig! Vi må jo dele på godene:-) Ønsker deg en nydelig helg!
Denne oppskriften mååå jeg prøve i helgen 🌞
Så bra! Da måååå det jo bare bli en bra helg:-)
Den må prøves! Ser nydelig ut😋
Oui, oui! Denne er helt klart verdt å sjekke ut:-) Bon app!
En av favorittene, virkelig❣️ Denne «tigerreker’n» har jeg laget mange ganger. Kremet og spicy uten å være kvalmende, kun en liten skvett fløte.
Så utrolig hyggelig tilbakemelding å få! Litt fløte er bare bra, så får vi en god metthetsfølelse:-)
Den var helt nydelig😋😋😋God helg🤗