fbpx

LETTVINT OG KREMET GRYTE MED TIGERREKER, CHERRYTOMATER OG GRØNNE BØNNER

Kremet gryte med tigerreker

Kremet gryte med tigerreker, cherrytomater og spinat er en middag til både hverdags og helg. Den er både lettvint og rask å lage, og smaker helt nydelig!

Server gryten sammen med aspargesbønner – eller kanskje bare litt godt brød til? Så er det bare å drømme seg nedover til sydligere strøk, for dette smaker av Middelhavet!

 

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

GRYTE:
500 g tigerreker, rå
Litt olje til steking
50 g smør
3-4 hvitløksfedd, finhakket
400 cherrytomater, kuttet i to
400 g babyspinat, skylt
1/2 økologisk sitron, presset + 1 ss finhakket zest
1 dl fløte
1 dl parmesan, revet
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 godt knip chiliflak
1 dl frisk basilikum, finhakket

BØNNER:
400 g aspargesbønner
1 hvitløksfedd, finhakket eller knust
2 ss olivenolje
1 ts dijonsennep (valgfritt)
1/2 sitron, presset

 

SLIK GJØR DU:

GRYTE:
Rens tigerrekene, og stek dem i en panne med litt olje til de skifter farge til rosa, ca. 2-3 min.
La rekene hvile på kjøkkenbenken.
Smelt smør i en stor stekepanne, og stek hvitløken i mens du rører rundt, 1 min.
Ha i cherrytomatene, og la de steke i ca. 5 min.
Ha i spinaten, og la den steke til den klapper sammen, mens du rører regelmessig, ca. 5 min.
Tilsett sitron (presset+zest), fløte, parmesan, krydder, og kok opp.
Ha til slutt i rekene og frisk basilikum, og la alt surre i 1 min.
Smak til med salt og pepper.

BØNNER:
Kok bønnene møre i lettsaltet vann, 5-6 min.
Bland sammen hvitløk, olje og sennep, og vend bønnene rundt i vinaigretten.
Press over sitron, og krydre med pepper.

 

 

ELLERS SÅ KAN JEG ANBEFALE ALT-I-EN PAKKEN MED KREMET LAKS OG SCAMPI – ENKLERE BLIR DET NESTEN IKKE!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

9 hendelser på “LETTVINT OG KREMET GRYTE MED TIGERREKER, CHERRYTOMATER OG GRØNNE BØNNER”

  1. En av favorittene, virkelig❣️ Denne «tigerreker’n» har jeg laget mange ganger. Kremet og spicy uten å være kvalmende, kun en liten skvett fløte.

    1. EVAiPROVENCE

      Så utrolig hyggelig tilbakemelding å få! Litt fløte er bare bra, så får vi en god metthetsfølelse:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen