fbpx

HJEMMELAGET KIWISYLTETØY MED BANAN – NATURLIG SØTT

Kiwisyltetøy med banan

Hjemmelaget kiwisyltetøy er utrolig enkelt. Og som all mat du lager selv, så vet du akkurat hva du får i deg. Ingen konserveringsmidler – og minimalt med usunt sukker. Mitt syltetøy denne gangen er laget av kiwi og banan, ekstra søtet med lønnesirup. Hvor mye søtning du trenger, kommer selvfølgelig an på hvor søte kiwiene er i utgangspunktet. Og kanskje du ikke trenger noe sirup i det hele tatt…

Hjemmelaget kiwisyltetøy smaker utrolig godt på ferskt brød. Men du kan for eksempel også bruke det som topping over yoghurten din sammen med litt hakkede nøtter. Kiwi blir omtalt som både superfood og selveste «dronningen av frukt». Og det er ikke uten grunn. Kiwi inneholder for eksempel nesten dobbelt så mye C-vitaminer som appelsinen. I tillegg er kiwi svært rik på antioksidanter, mineraler og fiber (spesielt hvis du spiser skallet).

 

Kiwisyltetøy med banan

 

DU TRENGER:

(Gir 3 små glass)

5-6 kiwi, ca. 300 g
1/2 sitron, presset
2-3 modne bananer, ca. 250 g
1 ts vaniljeekstrakt eller 6-7 dråper vaniljestevia (valgfritt)
3 ss lønnesirup (etter smak)

 

SLIK GJØR DU:

Skrell og kutt kiwiene i biter.
Ha kiwien over i en kjele, press over sitron, og la det småkoke i 5 min.
Mos bananene, og ha de over i kjelen, med evt. vanilje.
Smak til med lønnesirup, og la det småkoke i 5 min til.
Ha det kokende syltetøy over på steriliserte glass (les fremgangsmåte under).

STERILISERING
Vask glass og lokk godt, tørk de med et rent kjøkkenhåndkle.
La de steriliseres i ovnen på 100 grader i 20 min.
Fyll glassene helt opp med kokende varmt syltetøy.
Sett på lokket, vri godt til, og sett glassene med lokket ned (for å presse ut all luft)
Når glassene er kalde kan du snu de, og syltetøyglassene skal nå være steriliserte.

 

Kiwisyltetøy med banan

HER OM DAGEN LAGET JEG FORRESTEN EN NYDELIG SORBET AV KIWI. SJEKK UT OPPSKRIFTEN HER!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen