HJEMMELAGDE KARNEVALSKOSTYMER – DINOSAUREN OG ENHJØRNINGEN

Karnevalkostymer Enhjørning og Dinosaur D.I.Y.

Barna mine eeelsker å kle seg ut (akkurat som de aller fleste andre barn), og snart er det karneval på skolen. Da får de lov til å kle seg ut, og leke hele dagen. For Elias sto valget mellom dinosaur eller robot, mens Sanna ville være “my little pony”. Så da ble det dinosaur og enhjørning.

Disse kostymene er enkle å lage, du trenger bare tekstiler, garn, nål og tråd – men du må forberede deg på å sette av noen kvelder i forveien. Så i stedet for fjorårets kostymer du kunne lage kvelden før (klikk her for SØTE KARNEVALKOSTYMER DU LAGER I EN FEI) ble det i år KOSTYMER DU LAGER UKA FØR. Og etter fem morgener der det første Elias spør om er: “Er dinsoaur-kostymet mitt ferdig nå?”, kunne jeg endelig si “Ja, lille venn, det er det”.

 

DINOSAUREN:

Karnevalkostyme Dinosaur D.I.Y.

 

DU TRENGER:

1 hettegenser i ønsket farge
1 gammel strømpebukse
Stoff til “tagger”
Små plasttallerkener
Kartong
Bomull
Øyne (jeg kjøpte mine på Søstrene Grene)
1 knapp
Nål og tråd

 

Karnevalkostyme Dinosaur D.I.Y.

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med å klippe til trekanter av de små plasttallerknene. Disse skal brukes til å stive av “taggene”. Jeg brukte plast, slik at genseren/jakken lett kan vaskes senere. Deretter legger du stoffet dobbelt, smetter plasttrekanten inn, og syr igjen. Pass på at det er igjen ca. en cm med stoff på en av sidene, den skal brukes som feste. Jeg trengte tilsammen 14 trekanter, men det kommer jo an på hvor store taggene er. Deretter syr du de på genseren, fra midten på ryggen nederst, og opp til over hetten (dette blir ryggsøylen til dinosauren). Så syr du på tagger over skulderen og nedover armen (så mange du ønsker). Jeg sydde med dobbelt søm, da min lille treåring er “all over the place” akkurat nå. Sy på øyne, og vips så er genseren ferdig!

Deretter tar du strømpebuksen, klipper til et stykke kartong (denne skal stive av “halen”) og lirker den inn i det ene benet. Så fyller du på med bomull, og knyter igjen. Det andre benet brukes for å feste halen (som et belte). Til slutt syr du på “tagger”, og en knapp på “belte”-benet. Og vips så har du et dinosaur-kostyme!

 

Karnevalkostyme Dinosaur D.I.Y.

 

 

ENHJØRNINGEN:

Karnevalkostyme Enhjørning D.I.Y.

 

DU TRENGER:

1 hettegenser i ønsket farge
Garn i diverse farger (jeg brukte lyseblått, lysegrønt, lyserosa og lilla)
Tekstil (til ører, øyne og horn)
Øyne (jeg kjøpte mine på Søstrene Grene)
En tom dorull
Tape
Nål og tråd

 

Karnevalkostyme Enhjørning D.I.Y.

 

SLIK GJØR DU:

Begynn med å lage hestehalen, manen og luggen. Fremgangsmåten er nesten den samme som når du lager pom poms. For å lage halen bruker du din egen arm og surrer garn fra håndflaten og rundt albuen. Surr rundt mange ganger, og én farge av gangen (mitt garn var ganske tynt så jeg surret rundt kanskje 60 – 70 ganger per farge). Når du synes halen er tykk nok, knyter du til en veldig stram knute (bruk dobbelt garn så den ikke ryker).

Nå har du en sirkel med tykt garn, klipp så opp på motsatt side av knuten, og hestehalen er ferdig. For å lage manen lager du 3 – 4 mindre pom poms på samme måte. Jeg brukte iPaden min til å surre garnet rundt. Til slutt lagde jeg en enda mindre pom pom (den lille luggen) der jeg brukte håndflaten og surret rundt.

Nå er pom pomene ferdig, og du kan begynne på hornet. Klipp dorullen i to, og form den til et spyd. Bruk tape for å lime den sammen, jeg tapet over hele så den tåler litt “trøkk”. Deretter dekker du til hornet med et stykke tekstil, og syr det fast. Ørene lager du ved å klippe ut to halvsirkler, brette de sammen og sy igjen. Lim så øynene på to små tekstilsirkler.

Nå har du man, lugg, horn, ører og øyne, og det gjenstår å feste alle elementene på hettegenseren. Jeg startet med manen fra ca. midt på toppen av hetten og “jobbet” meg nedover. Deretter sydde jeg på hornet, ørene og øynene, og til slutt panneluggen. Hestehalen festes til slutt i linningen på en bukse (for eksempel ved å knyte den fast i belte-hempen).

 

Karnevalkostyme Enhjørning D.I.Y.

 

HAR DU MINDRE BARN KAN DU FOR EKSEMPEL LAGE DISSE TO SØTE KOSTYMENE: BIEN OG MARIHØNA (ENDA ENKLERE)!

 

BONNE FÊTE, MES AMOURS!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen