DEILIGE HAVRERUNDSTYKKER PÅ 2 MINUTTER. ENKLERE BLIR DET IKKE!

Havrerundstykker på 1-2-3

Dette er en av bloggens mest populære oppskrifter, og det er ikke uten grunn… Nydelige og sunne havrerundstykker med sprø skorpe som passer perfekt til frokost, lunsj og kvelds! Havrerundstykker smeller du seriøst sammen på 2 minutter. Og så hever de på kjøkkenbenken mens du venter på at ovnen skal bli varm.

Strø gjerne over noen frø på toppen – min favoritt er solsikkefrø! Havrerundstykkene smaker aller best ferske, men med en liten oppskrift som gir 3-4 rundstykker så er jo ikke det noe problem!

 

Havrerundstykker på 1-2-3

 

DU TRENGER:

(Gir 3-4 rundstykker)

2 egg
200 g cottage cheese
2,5 dl havregryn
0,5 ts bakepulver
1 knip salt
Frø på toppen, valgfritt

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, finn fram et stekebrett og legg på bakepapir.
Kjør alle ingrediensene (bortsett fra evt. frøene) til en glatt røre med en stavmikser.
Fordel røren (den er ganske våt) til ønsket antall rundstykker, med en skje på stekebrettet.
Strø over frø hvis du ønsker det, klapp de lett ned med fingertuppene.
Stek rundstykkene til de er gylne på toppen, og faste når du trykker på de (20-25 min).
Serveres lunkne og ferske med ditt favorittpålegg!

 

Havrerundstykker på 1-2-3

 

MIN ANDRE FAVORITTFROKOST AKKURAT NÅ, ER DENNE SYKT GODE GRANOLAEN MED NØTTER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

12 hendelser på “DEILIGE HAVRERUNDSTYKKER PÅ 2 MINUTTER. ENKLERE BLIR DET IKKE!”

 1. Hei Eva! digger oppskriftene dine og det er alltid flotte bilder.
  Noen spørsmål: hvor kjøper man cottage cheese her i frankrike? jeg har bare sett det en gang (carrefour) og det het det samme, men har ikke sett det andre steder etterpå. har du forresten oppskrifter på rundstykker eller kjekt hvor du Ikke bruker havremel eller annen mel for oss som har gluten allergi eller sukkersyke (ingen karbohydrater), del gjerne de da jeg savner det fra norge.

  1. Tusen takk!! Jeg kjøper cottage cheese på “nærbutikken” min, express U. Har også funnet det på Carrefour, og ja – det står cottage cheese på pakken. Jeg skal sette rundstykker “uten mel” på to do-listen min:-) Så bare fortsett å følge med!

 2. Helen Elisabeth Hildrum

  Rundstykker uten mel : pisk sammen 4egg og 1dl.rømme eller crème f.
  tilsett 2.2 dl.av frø/nøtte/mandel blanding. .jeg bruker : 1 neve havregryn..ca 2ss sesammel….2-3ss sesamfrø..2ss pofiber og fyller opp resten med mandlmel til rett mengde..du kan blande som du vil/som du har. Tilsett også 2ss fiberhusk/psyllium..2ts.bakepulver og 1ts.salt. bland dette godt sammen ned eggeblandingen og la det stå å tykkne en stund…legges på bakepappirkledd plate med ss.og stekes 200 g.C i ca. 20 min. Lykke til. Hilsen Helen.

 3. liard Caroline

  Disse havrerundstykkene var helt fantastisk gode!. Og så lette å lage, tusen takk for super oppskrift, Eva.

  1. Takk! Jeg elsker de selv… Men nå har de sluttet å selge cottage cheese på nærbutikken, så det er litt krise. Må dra til Carrefour og hamstre;-)

 4. Hei!
  De rundstykkene ser veldig gode ut, og jeg vil gjerne prøve å lage den snart. Men har jeg et barnebarn som er allergisk mot vetemel, eggehvite og kumelk.
  Da havregryn passer perfekt til han. Jeg pleier å bruke flere eggeplommer istedenfor helt egg.
  Men hva kan man erstatte til osten?
  Ha en fin dag og god helg ☺

  1. Hei Lilje! Og takk for det! Jeg er desverre ikke helt sikker… Men min første tanke er at du kanskje kan prøve Oatly iMAT-Fraiche (som er en havrebasert crème fraîche). Eller muligens laktosefri rømme (hvis det er laktosen i kumelken han er allergisk mot). Si gjerne ifra hvis resultatet blir bra:-) Lykke til!

  1. Hei Leila! Det vet jeg ikke helt, men prøv:-) Men de vil nok ikke ikke mette like bra, da cottage cheese er veldig proteinrikt. Lykke til, og fortell meg gjerne hvordan det gikk!

 5. Grethe-Lill Andresen

  Hei! Har aldri bakt med denne osten, men har aldri opplevd at deig med bakepulver som hevingsmiddel hever seg i romtemperatur mens ovnen varmes opp, men må være i varm ovn for å heve seg. Hva gjør denne deigen slik at den hever seg i romtemperatur?

  1. EVAiPROVENCE

   Hei! Rundstykkene hever seg i ovnen:-) De har selvfølgelig en litt annen konsistens enn vanlige rundstykker laget med hvetemel, men de blir saftige og veldig gode!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen