BELÅTEN BACALAO – ENKEL FISKEGRYTE FULL AV GLEDE, FARGE & SMAK!

Bacalao

Bacalao er en rett med opprinnelse i Portual og Spania, og bacalao betyr rett og slett torsk på spansk. Det finnes et hav av oppskrifter på bacalao, og i Portugal skal de visstnok ha en oppskrift for hver dag i året. Men når vi i nord snakker om bacalao, så tenker vi på klassikeren laget av klippfisk med tomat og potet (som er den beste, spør du meg,-).

Og grunnen til at jeg serverer bacalao til deg i dag – jo, det kan vi takke Mary for! Mary er en nydelig dame som har vært hos meg på kokkekurs flere ganger. Og forrige gang hun kom til Provence hadde hun med seg to store og flotte klippfisk-fileter, sammen med sin egen oppskrift. Voilá – smak på Bacalao à la Mary, med et touch fra Eva i Provence <3

 

Bacalao

 

DU TRENGER: 

(Til 4 personer)

700 g klippfisk, kuttet i terninger (ca. 3×2 cm)
600 g poteter, kuttet i skiver (ca. 0,5 cm)
2 små løk, kuttet i tynne halvmåner
3 hvitløksfedd, knust
1 chili, finhakket (med eller uten frø, avhengig av hvor sterk du ønsker den)*
4 ss tomatpuré
2 dl vann
1,5 dl extra virgin olivenolje
1 ts oregano, tørket
1 ts paprikapulver, mild
1/2 ts spisskummen, malt
400 g cherrytomater
ca. 1 dl oliven
Frisk persille
Kapers

*Har du små barn som reagerer på sterk smak, kan du kutte ut chilien og heller servere med chiliflak.

 

SLIK GJØR DU:

Klargjør alle ingrediensene.
Bland sammen hvitløk, tomatpuré, vann og olje i en mellomstor bolle.
Bland sammen krydderet i en liten bolle.
Ha litt av tomatblandingen i en stor stekepanne, og legg lagvis utover potetskiver, løk og fiskestykker.
Strø over 1 ts av krydderblandingen og hell over 3-4 ss med tomatblandingen mellom hvert av lagene.
Ha i cherrytomater og oliven, og hell over resten av krydderet og tomatblandingen.
Kok opp under lokk, og la bacalaoen simre over svak varme, ca. 1 time.
Voilá!

 

Bacalao

 

PRØV OGSÅ BAKT TORSK MED URTESMØR MED CHERRYTOMATER OG BLOMKÅLRIS

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK – FOR DAGLIG MATGLEDE OG OPPSKRIFTER FRA MIDDELHAVET!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen