fbpx

SKREMMENDE, SØTE HALLOWEEN-PAPRIKA – BARNAS FAVORITT!

Barnas skremmende søte halloween-paprika!

Barna mine eeelsker skremmende, søte halloween-paprika! Og det er jo ikke så vanskelig å forstå. Jeg mener, bare se på de, de er jo utrolig kule! I tillegg så smaker de selvfølgelig godt. De er nemlig fylt med alt det de fleste barn liker: kjøttdeig, tomater, makaroni, mais og ost! I tillegg har jeg lurt inn enda flere grønnsaker. Så denne middagen fyller faktisk opp hele kvoten for mitt nye mantra – 6 om dagen!

Og et lite barnevennlig tips: kutt grønnsakene smått! Hverken Sanna eller Elias liker synlig løk, eller store squashbiter. Men når grønnsakene kuttes i små terninger, tenker de ikke over at de er der. Så denne barnevennlige middagen kommer nesten med en «tom tallerken»-garanti!

 

Barnas skremmende søte halloween paprika!

 

DU TRENGER:

(Gir 6 posjoner)

6 gule/orange paprika
500 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
1 liten løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 squash, hakket i små terninger
Olje til steking
2 dl makaroni (små)
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks mais
100 g revet ost
1 ts tørket timian
1 ts malt paprika
Salt og pepper etter smak

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær av lokket (ikke kast de), fjern stengler og frømasse.
Skyll paprikaene, og kutt ut øyne, nese og munn med en liten, skarp kniv.
Finn fram en ildfast form, hell over 1 dl vann og plasser paprikaene oppi.
Bak paprikaene i ovnen i 20 min, mens du begynner på «fyllet».
Kok makaronien i lettsaltet vann.
Finn fram en stor stekepanne, og stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Ha deretter i squash, timian og malt paprika, og stek til squashen er myk, ca. 10 min.
Skyv grønnsakene til siden, og brun karbonadedeigen.
Har du ikke stor nok stekepanne, er det bedre å brune karbonadedeigen for seg.
Vend til slutt inn makaroni (kokt), tomater, mais og ost, og bland alt sammen.
Smak til med salt og pepper, og la alt koke i 5 min (for å få ut litt væske).
Fyll paprikaene med fyllet, strø over litt ost, og bak i ovnen til osten begynner å bli gyllen, ca. 10 min.
Sett på «paprikalokket», server med det som er igjen av ekstra fyll, og litt godt brød til

KNASK ELLER KNEP?!

 

Barnas skremmende søte halloween paprika!

 

MER OM HALLOWEEN – OG DET «EKTE» GRESSKARET – FINNER DU HER!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
DA HADDE JEG BLITT SÅÅÅ GLAD!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen