Det er straks halloween, folkens! Og det ser ut som denne tradisjoenen er kommet for å bli, så det er bare å gjøre det beste ut av det. Og siden det helt sikkert blir nok av søtsaker, så klinker jeg i bordet med sunn, grønn og skremmende god snacks!
Fylte djevelegg er morsomme å se på, samtidig som de er både enkle og kjappe å lage. Og de blir alltid borte! Visste du forresten at egg er skikkelig superfood? Egg er nesten som en stor vitaminpille – stappfull av kvalitetetsproteiner, i tillegg til mange viktige næringsstoffer. Egg gir også en god metthetsfølelse, og veldig bra for deg som trener mye. Og når dere skal ut på knask og knep, så er det jo viktig å ha noe å gå på;-)
DU TRENGER:
(Til 12 djevelegg)
6 egg
1 god neve spinat, skylt
1 dl majones
1 ts dijonsennep
Salt og pepper etter smak
Chiliflak
12 sorte oliven
SLIK GJØR DU:
Kok opp rikelig med vann i en middels stor kjele.
Stikk hull i eggene, og kok de til de er hardkokte, 10 min. Ta tiden!
Er eggene små holder det med 9 min.
La eggene avkjøles i kaldt vann.
Del eggene i to, lirk forsiktig ut eggeplommene, smuldre de med en gaffel, og ha de i en bolle.
Bland inn majones og sennep, og smak til med salt og nykvernet pepper.
Stek spinaten i litt olje til den klapper sammen, ca. 5 min.
Miks til en jevn “væske” med en stavmikser, og bland det sammen det andre.
Fyll de tomme eggehvitene med den grønne majonesblandingen.
Pynt med en oliven og strø over litt chiliflak (hvis du vil).
Oppbevares kaldt i kjøleskapet.
PRØV OGSÅ SKREMMENDE, SØTE HALLOWEEN-PAPRIKA – BARNAS FAVORITT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
DA HADDE JEG BLITT SÅÅÅ GLAD!
BON APPÉTIT!