Hel blomkål med skinke og enkel ostesaus tar meg rett tilbake til barndommen, eller nærmere bestemt til Harlekin – en (da) kjent restaurant i Bogstadveien. Jeg kikket ikke på menyen, men valgte gratinert blomkål med hvit saus og bacon, hver bidige gang.
Nå har jeg både “sunnifsert” og “enklifisert” denne retten littegrann. Baconet er byttet ut med skinke, og bechamelsausen er laget av yoghurt og urteost. Hel blomkål med enkel ostesaus er blitt en familiefavoritt, som lages på under 20 minutter!
DU TRENGER:
(3-4 posjoner)
1 stort blomkålhode
150 g Tartar (evt. Kremgo urter)
150 g gresk yoghurt
2 dl melk
1 ss maizena + 2 ss kaldt vann
Salt og pepper
150 g skinke, strimlet
2 vårløk, topping
SLIK GJØR DU:
Kok blomkålhodet “al dente” i lettsaltet vann, ca. 15 min.
I mellomtiden lager du sausen:
Visp sammen urteost, yoghurt og melk over svak varme.
Rør ut maizena i kaldt vann, og visp det inn i sausen.
La sausen tykne, mens du visper innimellom, 4-5 min.
Smak til med salt og pepper, og gi sausen et aldri så lite oppkok.
Legg blomkålhodet på et fat, og hell den rykende varme ostesausen over.
Dryss over skinke, vårløk og evt. friske urter.
Serveres med salat ved siden av. Eller som tilbehør til for eksempel torskefilet!
P.S. Du kan også toppe hele herligheten med revet ost, og gratinere den i ovnen til slutt!
BLOMKÅL KAN BRUKES TIL SÅ MANGT! HAR DU PRØVD BLOMKÅLRIS SOM TILBEHØR ENDA?
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Oppskriftene ser herlig ut de skal jeg prøve. Liker å lave lette middager.
Tusen takk, Liv! Da er vi to:-) Håper det smaker!
Takk for oppskriften.Hadde (bare) en blomkål og ingen ideer.Ble kjempegod med revet ost
Så perfekt da! Herlig at det smakte:-)