fbpx

HEL BLOMKÅL MED SUPERENKEL OSTESAUS OG SKINKE (GLUTENFRI OG LAVKARBO)

Hel blomkål med skinke og enkel ostesaus

Hel blomkål med skinke og enkel ostesaus tar meg rett tilbake til barndommen, eller nærmere bestemt til Harlekin – en (da) kjent restaurant i Bogstadveien. Jeg kikket ikke på menyen, men valgte gratinert blomkål med hvit saus og bacon, hver bidige gang.

Nå har jeg både «sunnifsert» og «enklifisert» denne retten littegrann. Baconet er byttet ut med skinke, og bechamelsausen er laget av yoghurt og urteost. Hel blomkål med enkel ostesaus er blitt en familiefavoritt, som lages på under 20 minutter!

 

Hel blomkål med skinke og enkel ostesaus

 

DU TRENGER:

(3-4 posjoner)

1 stort blomkålhode
150 g Tartar (evt. Kremgo urter)
150 g gresk yoghurt
2 dl melk
1 ss maizena + 2 ss kaldt vann
Salt og pepper
150 g skinke, strimlet
2 vårløk, topping

 

SLIK GJØR DU:

Kok blomkålhodet «al dente» i lettsaltet vann, ca. 15 min.
I mellomtiden lager du sausen:
Visp sammen urteost, yoghurt og melk over svak varme.
Rør ut maizena i kaldt vann, og visp det inn i sausen.
La sausen tykne, mens du visper innimellom, 4-5 min.
Smak til med salt og pepper, og gi sausen et aldri så lite oppkok.
Legg blomkålhodet på et fat, og hell den rykende varme ostesausen over.
Dryss over skinke, vårløk og evt. friske urter.
Serveres med salat ved siden av. Eller som tilbehør til for eksempel torskefilet!

P.S. Du kan også toppe hele herligheten med revet ost, og gratinere den i ovnen til slutt!

 

Hel blomkål med skinke og enkel ostesaus

 

BLOMKÅL KAN BRUKES TIL SÅ MANGT! HAR DU PRØVD BLOMKÅLRIS SOM TILBEHØR ENDA?

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

4 hendelser på “HEL BLOMKÅL MED SUPERENKEL OSTESAUS OG SKINKE (GLUTENFRI OG LAVKARBO)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen