Gratinert squash med chèvre og bacon er en lett og enkel “low-carb” rett, som kan spises både til lunsj og til middag. Er du ekstra sulten serverer du bare med en frisk salat til! Og deler du den opp, blir den straks en morsom, liten appetizer. Dryss gjerne noen dråper balsamicoeddik over – for litt ekstra sødme. Ønsker du en vegetarvariant, kan du jo for eksempel drysse litt hakkede valnøtter over, som en erstatning til baconet.
Jeg gratinerte mine i ovnen denne gangen, men denne retten kan også lages på grillen – jeg bare nevner det nå når sesongen nærmer seg. Pakk de inn i aluminiumsfolie, og vent på at chèvren smelter. Så lett, så enkelt!
DU TRENGER:
(Til 2 personer)
2 store squash
Litt olje
2 hvitløksfedd, presset/knust
Ca. 200 g bacon
Ca. 180 g chèvre
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt av endene på squashen, og kutt “lommer” i 3-4 mm tykkelse.
P.S! Pass på å ikke kutte helt igjennom, men la det gjenstå ca. 1/4 (som holder squashen sammen).
Pensle med olje på overflaten og ned i lommene.
Dryss over salt, pepper og hvitløk.
Pakk inn squashen i aluminiumsfolie, og bak i ovnen til den er myk, ca. 25 min.
Stek baconet sprøtt, la det renne av seg på et kjøkkenpapir.
Klipp det i biter, ca. 1,5 cm lange.
Skjær chèvren i passe tynne skiver (ikke tykkere enn 0,5 cm).
Fyll én bit bacon i første “lomme”, deretter en skive chèvre i den neste.
Fortsett å fylle alle lommene med bacon og chevre (altså annenhver lomme).
Gratiner i ovnen til chèvren begynner å bli gyllen.
PRØV OGSÅ DENNE NYDELIGE SALATEN MED SAUTERT SQUASH, MYNTE OG PINJEKJERNER!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!