KREMET BLOMKÅLRISOTTO MED CHORIZO OG SOPP

Blomkålrisotto med chorizo

Blomkålrisotto altså! Jeg eeelsker risotto, men det tilhører sjeldenhetene at jeg faktisk bestiller det på restaurant. Og enda mer sjelden at jeg lager det selv. Grunnen til det er rett og slett at hovedingrediensen, som da vanligvis består av risottoris, er ganske så usunt. Risottoris inneholder hovedsakelig ren stivelse, og svært lite av de gode næringsstoffene.

Men etter at jeg oppdaget blomkålris, og hvor likt blomkålris faktisk både smaker og oppleves som ris – så har jeg testet ut blomkålrisotto. Og det funker som ei kule!

Blomkål er en en grønnsak som er full av gode næringsstoffer. Ja, noen vil nesten kalle den supermat! Blomkål inneholder en rekke vitaminer (som vitamin C, vitamin K, vitamin E og visse B-vitaminer). I tillegg til mineraler (som protein, magnesium, kalium og fosfor). For å ikke snakke om kostfiber (som er bra for tarmsystemet, og gir en god metthetsfølelse), og de superpopulære og effektive antioksidantene (som er med på å forebygge alt fra rynker til kreft).

Hemmeligheten slik jeg ser det, er at blomkål inneholder akkurat det kroppen vil ha, samtidig som den er ganske nøytral i smak. Så da kan du smaksette med alt som er godt!

 

Blomkålrisotto med chorizo

 

DU TRENGER:

(Gir 2 posjoner)

1/2 blomkål
200 g sjampinjong
Ca. 25 g smør
1/2 rødløk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
200 g spinat
200 g chorizo
1 neve kantareller, tørket (valgfritt)
1 dl fløte (lett eller vanlig)
Parmesan

 

SLIK GJØR DU:

Riv blomkålen til blomkålris på et rivjern (eller se full fremgangsmåte her!).
Ha kantarellene i en liten bolle, og bløtlegg dem i fløte.
Skrell sjampinjongene, kutt vekk nederste del av stilken, og kutt i tynne skiver.
Varm en stekepanne på høy varme, og tørrstek soppen.
La soppen steke et par minutter “i fred”, før du rister lett på pannen.
Når soppen begynner å slippe ut vann – fortsett å steke den til den er helt tørr, ca. 10 min.
Senk varmen, tilsett smør og løk, og stek til løken er blank.
Tilsett spinat og hvitløk, og la det surre til spinaten klapper sammen.
Ha i blomkålrisen, vend godt rundt, og la det surre i ca. 5 min til blomkålen begynner å bli myk.
Smak til med salt og pepper.
Kutt chorizoen i biter, og stek de raskt i en tørr panne.
Bland chorizoen inn i risottoen, ha i fløte og kantareller, og varm det hele opp.
Server straks med revet parmesan!

 

Blomkålrisotto med chorizo

 

ELLER SÅ KAN DU JO PRØVE STEKT BLOMKÅLRIS MED ET LITE HINT AV ASIA!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen